Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι και γιατί φωτογραφίζονται με τον Στουρνάρα

Ξέρετε ποιος ήταν ο πιο δημοφιλής υπουργός ανάμεσα σε όλους τους άλλους πολιτικούς τα Χριστούγεννα; Ο κ. Ι. Στουρνάρας. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε τις περισσότερες... εκκλήσεις από γαλάζιους  βουλευτές (συνήθως απ' αυτούς που γκρινιάζουν στις τηλεοράσεις εναντίον του), αλλά και από υπουργούς να... φωτογραφηθούν μαζί του: «Γιατί τη θέλεις τη φωτογραφία, τη στιγμή που μου επιτίθεσαι συνεχώς;» ήταν το σύνηθες ερώτημα που έκανε ο κ. Στουρνάρας στους βουλευτές και υπουργούς.
Οντως ήταν ένας γρίφος για τον υπουργό Οικονομικών. Τη μια να τον βρίζουν και να ζητούν να φύγει από την κυβέρνηση και από την άλλη να θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του; Τον γρίφο έλυσε (άθελά του) ένας βουλευτής περιφέρειας: «Θέλω τη φωτογραφία μαζί σου για να τη δείξω στους ψηφοφόρους μου όταν πάω Χριστούγεννα στην εκλογική μου περιφέρεια και να τους πως ότι "εγώ τα χώνω στον Στουρνάρα, αλλά δεν με ακούει". Και έτσι θα περάσω ήρεμα Χριστούγεννα. Γιατί, υπουργέ μου, είναι αγριεμένοι μαζί μου». Αφήστε που ένας άλλος γαλάζιος βουλευτής που έβγαλε με το κινητό του μία φωτογραφία με τον υπουργό και δεν πέτυχε ξαναγύρισε στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά με... ψηφιακή επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για να βγάλει μαζί του «καθαρή» φωτογραφία.
Ομιλεί μη ακουόμενος

Οι πιο παλαιοί, διαβάζοντας τη σπουδή των βουλευτών να φωτογραφηθούν με τον κ. Στουρνάρα, ίσως να ενθυμούνται ότι στη Βουλή τα πιο περιζήτητα πρακτικά ήταν (επί σειρά ετών) αυτά που έγραφαν σε βουλευτές... «ομιλεί μη ακουόμενος». Οταν οι πρακτικογράφοι άκουαν πολλούς βουλευτές να ομιλούν ταυτόχρονα και δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς έλεγαν, έγραφαν απλώς το περίφημο ότι ο τάδε «ομιλεί μη ακουόμενος» και ξεμπέρδευαν. Αυτά τα πρακτικά ήταν χρυσάφι για τους βουλευτές της επαρχίας, που όταν πήγαιναν στην εκλογική τους περιφέρεια τα έδειχναν υπερηφάνως στους ψηφοφόρους τους λέγοντάς τους: «Εγώ τους τα έλεγα στη Βουλή, αλλά αυτοί δεν με άκουγαν...».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά