Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ για το «όχι» και το «παρών»

«Κόλαση» στο ΠΑΣΟΚ μετά το «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου και το «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη για το άρθρο δύο για την ανακεφαλαιοποίηση των Tραπεζών.
Πισώπλατα... μαχαιρώματα
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε γύρω στις 2 τα ξημερώματα σκληρή πολιτική δήλωση αποδοκιμασίας στην οποία κάνει λόγο για «υποκρισίες» και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια (...) που οδήγησαν  τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση» και αναφέρει πως κανείς «δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές».
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αφήνει να
εννοηθεί πως δέχτηκε «πισώπλατο μαχαίρωμα», αναφέροντρας ότι «Κανένα μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή» και καταλήγει, μεταξύ άλλων, «Ολοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».
Με τις ίδιες λέξεις και το ίδιο νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε -τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας- στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ...επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Ολοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό», κατέληξε.
Η λογομαχία κι ο οργή
Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να μην έμεινε μόνο στη γραπτή αποδοκιμασία των δυο «ανταρτών». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είχε έντονο διάλογο νωρίτερα με τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, όπου -λέγεται- πως αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί μεταξύ των δυο ανδρών.
Στη συνέχεια δε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ο οποίος είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την ψηφοφορία φανερά εξοργισμένος και κατακόκκινος- φέρεται να συναντήθηκε με τους δύο στενούς του συνεργάτες Δημήτρη Καρύδη και Χρήστο Πρωτόπαππα, αλλά και με τους βουλευτές του κόμματος Πάρη Κουκουλόπουλο και Παναγιώτη Ρήγα, στους οποίους «χρέωσε» την καθυστερημένη ενημέρωση για τη στάση των Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη.
 http://www.thetoc.gr

3 σχόλια:

  1. ΑΧ!! ΕΖΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!! ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!!!! ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ "ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ" (συγγνωμη για το λογοπαιγνιο) Σημερα "H SOFIA TOY MALIAKOU" ζητα τη βοηθεια σας γιατι μπερδευτηκε στα ρευματα του "κόλπου" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονον ενας παπανδρεου μπορει να το κανει αυτο. Αυτο επισης σημαινει συνεπεια. Γιατι ζοριζονται ολοι στη χωρα? Εκδοτες, καναλαρχες, δημοσιογραφοι καλα αυτοι ειναι υπαλληλοι τους, τραπεζιτες. μηπως ξερουν κατι που θα το μαθει συντομα κι ο ελληνικος λαος, και αλλοιμονο τους? Φτανει η ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά