Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η Κεφάλωση στους Μύλους ,πηγές του αρχαίου Άμφρυσσου ποταμού




 Σε συνέχεια παλαιότερης ανάρτησης εδώ
παρουσιάζουμε 2 εικόνες από τις κύριες πηγές του Άμφρυσσου ποταμού σήμερα, στο σημείο που παραμένουν για πολλούς αιώνες και που μας περιγράφει ο Ορφέας στα «Αργοναυτικά».
Πλησίον εκεί εγεννήθη ο αργοναύτης μάντης Ίδμων και παππούς του μάντη Κάλχα.
Βρίσκονται στην κορυφή του χωριού Μύλοι στην περιφέρεια της Πελασγίας ακμάζουσες ακόμη με
άφθονο και καθαρό νερό.
Πλησίον δε των εκβολών του ποταμού αυτού (Άμφρυσσου) βρισκόταν η ακμάζουσα τότε βραχώδη Αλόπη όπου εγεννήθησαν οι αργοναύτες Αιθαλίδης (άριστος τοξότης και κήρυξ των αργοναυτών), Έρυτος και Εχίων.


Βασίλειος Τσάμης    
Ερευνητής

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον κύριο Βασίλειο Τσάμη.
    Καιρός είναι να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής μας, που αποτελεί περιουσιακό μας στοιχείο και παντοτινό πλούτο.
    Νίκος Μπατσικανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο "ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΜΑΣ" ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΜΑΖΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ " ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ,ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ .
    ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΝΗΣΗ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ. ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. "ΕΓΩ ΩΣ ΑΠΟΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΖΩΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥ" ΤΟΥ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ. "Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μια ιστορικη επιστημονικη ερευνα ειναι απαραιτητο να υπαρχουν τεκμηρια. Χωρις αυτα η ερευνα ειναι απλη διαισθηση η φαντασια και τιποτα παραπανω. Ποσα αλλα χωρια και πολεις διεκδικουν την Αλοπη σημερα, ποσα αλλα τον Αμφρυσσο; Ας σοβαρευθουμε λοιπον!! Ποια ειναι τα τεκμηρια που μιλουν για τα συγκεκριμενα αρχαια μερη; Οι εντοπισμενες σοβαρες πηγες, η ακριβης τεκμηριωση και καποια ευρηματα σαν νομισματα η επιγραφες, μαζι δε και καποια θεωρητικη υποδομη αποτελουν τη βαση για μια σοβαρη ερευνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά