Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Game of thrones: από τη λαγνεία στην αμαρτία

Μέχρι στιγμής, ο τέταρτος εξελίσσεται στον πιο έντονο και πληθωρικό κύκλο του «Game of thrones» (τέσσερα επεισόδια κι έχουν ήδη γίνει πράματα και θάματα). Ιδιαίτερες συζητήσεις έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά το κομμάτι του γυμνού, οι ερωτικές σκηνές μεταξύ των ηρώων, που πλέον όχι μόνο προκαλούν αλλά εγείρουν κοινωνικούς προβληματισμούς -χαρακτηριστικό παράδειγμα, σκηνή του τρίτου επεισοδίου, που περιείχε έναν «βιασμό» που δίχασε και συζητήθηκε εντόνως.
Σκηνές σεξ και βίας -σε ομαδική εκδοχή- είδαμε και στο τέταρτο επεισόδιο, γεγονός που ενέτεινε τις συζητήσεις για το κατά πόσο το Game of thrones κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του ακόμα και σε αυτό! Στο σεξ, που στους πρώτους κύκλους συζητιόταν, παρά το ότι εξελισσόταν πιο
παραδοσιακά -σε κλασικές στάσεις και με πολύ γυμνό κυρίως από την ΝταϊνέριςΕμιλία Κλαρκ- και που τώρα όμως συζητιέται όχι γιατί σοκάρει ως πορνό τη σεμνοτυφία μας, αλλά γιατί χτυπά βαθύτερα, θίγει ζητήματα που -ακόμα και από το GoT- παραμένουν ταμπού (βιασμός μιας μάνας πάνω από το πτώμα του παιδιού της, ομαδικοί βασμοί γυναικών, παιδική αποπλάνηση κ.λπ.).
Μεγάλα μέσα σε όλο τον κόσμο αναλύουν τη νέα πιο σκληρή τάση της σειράς και προβληματίζονται για τις προθέσεις του συγγραφέα, Τζορτζ Ρ. Μάρτιν -ο οποίος αν στους προηγούμενους κύκλους είχε φανεί αποφασισμένος να σκοτώσει όλους τους ήρωές του, σε αυτόν φαίνεται πως έχει την πρόθεση να... τους κάνει άλλα πράγματα.
Για όσους βεβαίως νοσταλγούν τις παλιές εποχές του σεξ στο «Game of thrones», η Huffington Post δημιούργησε το απόλυτο βίντεο με όλο το σεξ και τα γυμνά των πρώτων κύκλων (φουλ Νταϊνέρις και συχνότερα σε μια στάση που θα μπορούσε να λέγεται και μεσαιωνική -αν δεν λεγόταν κάπως αλλιώς) για όσους νοσταλγούν τις εποχές της... αθωότητας (λαγνείας και βίας) της διάσημης σειράς.
 http://www.thetoc.gr/
 Το βίντεο με τις τολμηρές σκηνές της σειράς ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά