Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα καμένα "Ψηλά Βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου και τα πολτοποιημένα βιβλία της παιδικής βιβλιοθήκης Στυλίδας

Αγαπητέ "φίλε" Χρήστο Ράπτη, (τα εισαγωγικά , γιατί η "φιλία" μας άρχισε μέσω F.B., γιατί -ίσως- δεν σε γνωρίζω προσωπικά και γιατί δεν ξέρω καν αν το όνομα -με το οποίο υπογράφεις τα σχόλιά σου κάτω από την περίεργη ανφάς/προφίλ φωτογραφία στο F.B.- είναι το πραγματικό)
Σου ξαναστέλνω την απάντηση στο χτεσινό μήνυμά σου, που φαίνεται πως δεν την έλαβες:

"Αν δεν ισχύουν όσα έγραψε για το θέμα ο αντιδήμαρχος κ. Χρονόπουλος (ότι δηλαδή προώθησαν για ανακύκλωση μόνο όσα βιβλία είχαν διαλυθεί), εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για ό,τι έγινε. Φοβάμαι ότι την ίδια τύχη θα έχουν και πάρα πολλά βιβλία που είχαμε εξασφαλίσει στη δεκαετία του 90 από ίδρυμα της Τράπεζας Ελλάδας για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη που επρόκειτο να λειτουργήσει (με τη ολοκλήρωση της ανέγερσής του) στο σημερινό κτήριο του ΚΕΠ που προοριζόταν γι΄αυτόν τον σκοπό..."

Συνεχίζω (μετά τη χτεσινή απάντηση)...:
Επειδή αναφέρθηκε το όνομά μου και σε κάποιο σχόλιο για τα βιβλία της παιδικής βιβλιοθήκης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του FM 1, θα σε παρακαλούσα να την κοινοποιήσεις κι εκεί. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι από την πλευρά μου κάνω το θέμα γαργάρα και βάζω "Τελεία"... 


Λόγω της στενής "φιλίας μας" και της τιμής που μου έκανες, σχολιάζοντας την πολτοποίηση των βιβλίων να με συμπεριλάβεις στους πνευματικούς ανθρώπους της πόλης μας, σου αποκαλύπτω και μια είδηση που τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί σ' όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και του εξωτερικού:
Μ' αυτά και μ' αυτά που συμβαίνουν και μετά και την κατάργηση από την "Τελεία" της διάκρισης "Αριστεροί", "Δεξιοί", "Κεντρώοι" στην οποία μας είχαν χωρίσει τεχνητά(!) τα παλιά κόμματα, αποφάσισα να ιδρύσω κι εγώ κόμμα! Το Κόμμα Μου (ο πανικός από την ίδρυση του οποίου θα οδηγήσει σε κώμα τα υπόλοιπα κόμματα) θα λέγεται "Οξεία" (νευρική κρίση) και θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές πανελλαδικά, γιατί έχω εξασφαλίσει και χρηματοδότη.

Υ. Γ. 1: Το μόνο που με προβληματίζει από τη στιγμή που αποφάσισα την ίδρυση του Κόμματος Μου, δεδομένου ότι διάγω το 71ο έτος της ηλικίας μου, είναι μήπως ως τις επόμενες εθνικές εκλογές με καλέσει ο Κύριος κοντά Του και θα χάσει κι ο χρηματοδότης Μου τον "άνθρωπό του" στη Βουλή... Από την άλλη πλευρά ελπίζω να υπάρχει επετηρίδα πολιτικών κι ότι ως τις επόμενες εκλογές -αν ο Κύριος χρειαστεί πρόσθετο υπηρετικό προσωπικό στον Παράδεισο- θα καλέσει κάποιους από τους πολιτικούς που προηγούνται εμού ηλικιακά, αλλά είναι απείρως πιο θαλεροί από μένα, που έχω κάνει και τρία μπάι πας. Ονόματα δεν γράφω, γιατί δε θέλω να βάλω ιδέες στον Κύριο. Και είμαι σίγουρος ότι την χωρίς ονόματα αναφορά μου στην επετηρίδα θα επικροτήσει όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας με πρώτους και καλύτερους τον εν αποστρατεία κ. Κ. Μητσοτάκη, τον εν ενεργεία κ. Α. Κακλαμάνη και τους νέους ερωβουλευτές μας Μ. Γλέζο και Γ. Γραμματικάκη...
Υ.Γ. 2:
Επειδή η πολτοποίηση των βιβλίων μου θύμισε την ιστορική φράση "να καώσι ως έργα ψεύδους" παραθέτω εν συντομία με τη μέθοδο copy-paste το ιστορικό της:
"....η πρώτη επιτυχής επίσημη κίνηση για την καθιέρωση της δημοτικής στην εκπαίδευση έγινε το 1917, με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της προσωρινής κυβέρνησης του Βενιζέλου, που όριζε τη δημοτική σαν τη γλώσσα που θα χρησιμοποιούνταν πλέον στις πρώτες τάξεις των σχολείων. Με την πτώση όμως των Φιλελεύθερων το 1920 ο νόμος ακυρώθηκε και η καινούργια κυβέρνηση διέταξε τα αναγνωστικά του Δημοτικού που ήταν γραμμένα στη δημοτική ("Τα Ψηλά Βουνά") "να καώσι ως έργα ψεύδους".
(Για την υπενθύμιση και αντιγραφή Θ.Μ.)

Θάνος Μπλούνας
Τέως Δήμαρχος Στυλίδας

4 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΣΤΥΛΙΔΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΚ0ΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δήμαρχε.
    Μήπως αργήσατε να αντιδράσετε με όλα αυτά που συμβαίνουν στην όμορφη πόλη μας;
    Λέω μήπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταίει ο δήμαρχος σε τίποτα.Το 67%που τον έβγαλε φταίει κατανοητό;;;;Αυτος είναι άσχετος.Τελος.Αφηστε να τον φαν στην μάπα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα φίλε Θάνος Μπλούνα (επίτρεψέ μου χωρίς εισαγωγικά). Κατ' αρχήν για να μην παρεξηγηθώ η "ΤΕΛΕΙΑ" δεν αναφέρθηκε ως προς το ότι θα το κάνεις "γαργάρα" εσύ το θέμα αλλά κάποιοι άλλοι. Και όπως όντως το έκαναν και συνεχίζουν να κοιμούνται τον ύπνο του .....67,7 %.. Εξάλλου σχόλιο και αντίδραση περίμενα μόνο από σένα, γιατί ξέρω ότι η σχέση σου με τα βιβλία είναι ουσιαστική και όχι φαινομενική. Βλέπεις κάποιοι "πολυμαθείς" και "πολυδιαβασμένοι" –του κύκλου σου- συνεχίζουν να αναλώνουν το χρόνο τους σε θεωρίες περί δακοκτονίας και ψεκασμών του λεκανίου, παρά για το πνευματικό έγκλημα που συντελέσθηκε. (Εδώ δικαιώνεται ο Ηράκλειτος με εκείνο το : "Πολυμαθίη νόον ου διδάσκει" ).
    Βλέπεις, στις υψηλές θεωρίες που αναπτύσσουν επικαλούνται πηγές του INTERNET, θέλοντας μόνο και μόνο να προβάλουν εαυτόν ως παντογνώστη.
    Δεν ξέρουν όμως ότι : "Η βιβλιοθήκη είναι ένα μέρος όπου μπορείς να χάσεις την αθωότητά σου χωρίς να χάσεις την παρθενιά σου",σε αντίθεση με το INTERNET που χάνεις και τη παρθενιά σου.
    Τέλος και σε συνέχεια του "φτιάξε και συ ένα κόμμα ,μπορείς", σκέφτηκα να κάνω και γω ένα, το οποίο θα το ονομάσω: ΚΟ.Υ.ΜΠΟΥΡ.Ε.Σ (Κόμμα Υπερ Μπουρδολόγων Επιφανών Στυλιδιωτών) στο οποίο θα εγγράψω επίτιμα μέλη όλους τους προαναφερόμενους κυρίους.
    Χ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά