Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προστιθέμενα βάρη

Ξεκίνησε, πριν δυο μέρες, η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στην Πελασγία (Γλύφα).Για μιαν ακόμη φορά οι κάτοικοι της περιοχής και οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να τροφοδοτήσουν την κερδοφορία των εργολαβικών συμφερόντων, εν προκειμένω της «Αιγαίον Α.Ε». Οι αντιδράσεις αποδεικνύονται μηδενικής αξίας, δεδομένου ότι το έδαφος έχει προετοιμαστεί από καιρό. Ειδικά στην ανατολική Φθιώτιδα αποδείχθηκε πως, η τακτική της σαλαμοποίησης των πιθανών διαμαρτυριών, απέδωσε τα μέγιστα. Είχαν προηγηθεί οι περίφημες «κάρτες ελεύθερης διέλευσης», στην αρχή του έργου, για την εφαρμογή των συμβάσεων παραχώρησης στα μετωπικά διόδια. Τότε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας και η δημοτική αρχή του («Καποδιστριακού»)δήμου Πελασγίας εκτόνωσαν τις διαθέσεις αντίδρασης των κατοίκων εξοικειώνοντάς τους με την δωρεάν διέλευση των διοδίων.Ήταν η πρώτη φάση του
σχεδίου, με βασικό στόχο την κοινωνική νομιμοποίηση (θεσμική υπήρχε άλλωστε) της εγκατάστασης των δώρων του ΥΠΕΧΩΔΕ, επί Σουφλιά.Μετέπειτα το πράγμα πήρε την φυσική του τροπή, την οποία γεύονται σήμερα ντόπιοι και περαστικοί. Όσο για την δημοτική αρχή του «Καλλικρατικού» δήμου Στυλίδας όλα έχουν ξεκαθαρίσει πλέον. Η αρχική αξιοποίηση της ύπαρξης του σταθμού διοδίων ως ευκαιρίας για επικοινωνιακές πομφόλυγες έδωσε την θέση της στα τωρινά δεδομένα. Έτσι η δημοτική αρχή έπαψε ναασχολείται με το ζήτημα καθώς –κατά την γνώμη της – η δημιουργία παράδρομου στα μετωπικά διόδια της Πελασγίας απάλλαξε τους οδηγούς από την οικονομική αιμορραγία. Η πρόσφατη δικαστική εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων, ανάμεσα στην «Αιγαίον» και τον δήμο Στυλίδας, επικύρωσε τη «νέα τάξη πραγμάτων». Κοντολογής τα διόδια απέκτησαν την διάσταση του αυτονόητου, ως μιας από τις πολλαπλές φορολογικές αφαιμάξεις που υφίστανται (και) οι πολίτες της συγκεκριμένης φθιωτικής περιοχής. Άλλωστε «ο φόβος φυλάει τα έρμα»,συνεπώς οι διώξεις, τα πρόστιμα, εσχάτως και οι κάμερες αποτελούν έναν συνδυασμό προστασίας για τα συμφέροντα των εργολάβων. Η επικαιροποίηση του πνεύματοςτου 2007, ακόμα και εν μέσω κρίσης, είναι το νήμα που συνδέει τα έργα του Σουφλιά με εκείνα του Χρυσοχοΐδη. Ας προσθέσουμε την απουσία κάθε άξιας λόγου κοινωνικής αντίστασης και θα κατανοήσουμε το πώς τους επιτρέπουμε να νοιώθουν πανίσχυροι.
εφ Ημέρα

5 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ.
    ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ;
    ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγιναν πλευρικα διοδια ΤΕΛΕΙΑ
    εγινε ο παραπλευρος σκοτωστρα ΤΕΛΕΙΑ
    ψαχνουμε για γιατρο στη Γλυφα ΤΕΛΕΙΑ
    του δωσαμε 67% ΤΕΛΕΙΑ και ΣΚΑΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ.
    ΤΩΡΑ Ο ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ,ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ 120 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην μιλάει κανείς...είχατε την ευκαιρία σας να τον διώξετε και αντι αυτού τον βγάλατε με 67% πανηγυρικά!! Τώρα φατε τον στην μάπα...αυτον και όλα όσα υποσχέθηκε για να μπορέσει να αθωωθεί! Με το θεατράκι του πριν 4 χρονια αυτός έμεινε στην συνείδηση όλης της Ελλάδας ως ο σωτήρας και τσαμπουκάς που έσωσε τους κατοίκους του δήμου του από τα δεινά των διοδίων "ορθώνοντας ανάστημα" και τελικά αυτός την έβγαλε λάδι και τώρα όλοι εμεις κολυμπάμε στα σκατά!! Συγχαρητήρια οπότε σε όλους σας για την σωστή (με 67%) επιλογή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω έχουμε ένα σκασμό προβλήματα στο δημο μας κ ο δήμαρχος τρέχει να γίνει πλανητάρχης.Ειναι ψώνιο ο άνθρωπος τελικά.Αντε καλα κρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά