Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μια χώρα, μια ομάδα, η ΕΛΛΑΔΑ!

Στο ποδόσφαιρο, δεν είναι ίδια όλα τα παιχνίδια. Αλλα κρίνονται στην τεχνική ανωτερότητα, άλλα στην τακτική των προπονητών και άλλα (όπως το αποψινό) στις ψυχικές και πνευματικές αρετές των ποδοσφαιριστών. Τέτοιος αγώνας είναι με την Ακτή Ελεφαντοστού ή τουλάχιστον, σε αυτό το επίπεδο θα επιδιώξει να τον οδηγήσει η ομάδα του Καραγκούνη και του Τοροσίδη. Και χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές και ο Σάντος να επιδιώξουν να πάει προς αυτή την κατεύθυνση ο αποψινός αγώνας, επειδή σωστά θεωρούν ότι η ελληνική ομάδα ξέρει να αγωνίζεται και να επιβιώνει όταν έρχονται τα δύσκολα.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η καλύτερη επίθεση, είναι... η άμυνα! Για το συγκεκριμένο ματς-τελικό, δεν έχουν καθόλου άδικο. Σφραγίζοντας τα μετόπισθεν, η νίκη θα έρθει πιο κοντά. Αυτό τουλάχιστον, ξέρουμε να το κάνουμε καλά
Για μια ακόμη φορά, εκτός Ελλάδας ελάχιστοι μας δίνουν ελπίδες πρόκρισης. Δεν είναι μόνο ότι
η Εθνική μας είναι στην τελευταία θέση του ομίλου. Δεν είναι ότι ανήκουμε στο γκρουπ των ομάδων (μαζί με το Ιράν) που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να σκοράρουμε. Κυρίως είναι το γεγονός ότι οι ξένοι θεωρούν την Ακτή Ελεφαντοστού καλύτερη ομάδα, καθώς έχει στη σύνθεσή τους ονόματα που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως ο Γιάγια Τουρέ, ο Ζερβίνιο, ο Καλού, ενώ έχει την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο τον Ντρογκμπά. Το γεγονός αυτό συν το ότι ακόμη και να κερδίσουμε πρέπει να μας κάνει το χατήρι η Κολομβία να μην χάσει απ' την Ιαπωνία, μας καθιστούν αυτομάτως το μεγάλο αουτσάιντερ για την πρόκριση.
Τα χρήματα όμως δεν παίζουν ποδόσφαιρο και το απέδειξαν σε αυτό το μουντιάλ η Ισπανία και η Αγγλία, οι οποίες βρέθηκαν αποκλεισμένες απ' το δεύτερο κιόλας παιχνίδι. Τουλάχιστον η Ελλάδα καταφέρνει να διεκδικεί την πρόκριση μέχρι τέλους και αυτό κάτι λέει.
Σίγουρα πάντως, για να νικήσουμε και να ελπίζουμε σε πρόκριση, πρέπει να καταφέρουμε να σπάσουμε το γόρδιο δεσμό της αφλογιστίας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η καλύτερη επίθεση, είναι... η άμυνα! Για το συγκεκριμένο ματς-τελικό, δεν έχουν καθόλου άδικο. Σφραγίζοντας τα μετόπισθεν, η νίκη θα έρθει πιο κοντά. Αυτό τουλάχιστον, ξέρουμε να το κάνουμε καλά.
Οσον αφορά τις επιλογές του Σάντος για την ενδεκάδα, δεν αναμένεται να υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής και η «γαλανόλευκη» θα παίξει με τους: Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέμπας, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μανιάτη, Καραγκούνη, Κονέ, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Γκέκα.
Ελλαδάρα, καλή επιτυχία!
 http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά