Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Του ταιριάζει

Ιδού! Τι σας έλεγα μόλις προχθές; Πάνω που πάνε να σφίξουν οι ζέστες, ξαναχτύπησαν οι σαχλοί που διασκεδάζουν διασπείροντας τις φήμες περί υποψηφιότητας Καραμανλή για την Προεδρία, ώστε να εκνευρίζουν τον Ευάγγελο Αντώναρο. Ετσι, τον υποχρέωσαν χθες να βγει στο ραδιόφωνο, όπου, με την ιδιότητα του Μεγάλου Αρχιερέα του Νεοκαραμανλισμού και μόνου αυθεντικού εκφραστή του grosse Schweiger της Ραφήνας, διέψευσε τις ανίερες φήμες. «Δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει, επομένως κάθε συζήτηση είναι περιττή», είπε ο άνθρωπος που ξέρει να διαβάζει τη σιωπή του Κωνσταντίνου Β΄ του Ακάματου, ενώ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενοχλείται από τις προτάσεις που διατυπώνονται σχετικά με το μέλλον του χωρίς προηγουμένως να έχει ερωτηθεί ο ίδιος.
Κατ’ αρχάς, ας μου επιτραπεί να διατηρώ τις
αμφιβολίες μου ως προς το τι πράγματι θέλει ο Καραμανλής – και το λέω αυτό χωρίς την παραμικρή πρόθεση να θίξω την αυθεντία του Αντώναρου. Το λέω επειδή, την τρέχουσα περίοδο, άλλα, σοβαρότερα θέματα απορροφούν την ενέργεια και τη σκέψη του grosse Schweiger της Ραφήνας. Θα έλεγα, επομένως, ότι καλό είναι να περιμένουμε να λήξει πρώτα το Μουντιάλ, να του αφήσουμε ένα εύλογο διάστημα να ξεκουραστεί και ύστερα τον ρωτάμε.
Εν πάση περιπτώσει, όμως, ας δεχθώ ότι για να λέει ο Αντώναρος πως το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έλκει τον Καραμανλή, έτσι πρέπει να είναι. Δεν τον έλκει, λοιπόν! Εντούτοις, του ταιριάζει απόλυτα. Για σκεφθείτε το λιγάκι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βασικά ακούει και «προεδρεύει», όπως θα έλεγε ο πολιτικός τον οποίον ο Κ. Καραμανλής θαύμασε περισσότερο οιουδήποτε άλλου. Το πολύ πολύ, σε στιγμές κρίσιμες να χρειάζεται να υποδείξει την κατά την κρίση του ορθή κατεύθυνση. Υστερα όμως αφήνει τους άλλους να τα βρουν. Ετσι δεν κυβέρνησε ως πρωθυπουργός; Με εκείνο το περίφημο «βρείτε τα»; Αφού λοιπόν ως πρωθυπουργός κυβέρνησε σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί να φοβάται την Προεδρία; Του δόθηκε –του δώσαμε, εμείς οι ψηφοφόροι, για την ακρίβεια– μια σπάνια ευκαιρία το 2004 και είδαμε πώς την αξιοποίησε. Αν θέλει να είναι χρήσιμος, ας ασχοληθεί με αυτό που ξέρει να κάνει: να προεδρεύει...
Στ Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά