Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μήπως είμαστε όντως... ψεκασμένοι;

Δεν ξεχνιέται εύκολα η... ελληνική ατμόσφαιρα του Τελικού του Μουντιάλ. Ο ενθουσιασμός, οι ιαχές, η βουή που υψωνόταν κάθε φορά που η Αργεντινή κέρδιζε την μπάλα ή που έχανε κάποια ευκαιρία!
Δεν ήταν ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας ο Τελικός. Ηταν το πάθος ενός λαού αγανακτισμένων που απαιτούσε να πάρει εκδίκηση για όσα έχει υποστεί από τον Γερμανό κατακτητή μέχρι σήμερα.
Και ήταν τέτοια η εθνική συναίνεση, που οι ελάχιστοι... γερμανοτσολιάδες δεν τόλμησαν να βγάλουν άχνα, ούτε καν όταν μπήκε το γκολ!
Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης που ακολούθησαν βοήθησαν ακόμη περισσότερο στην κατανόηση του φαινομένου. «Το 75,25% πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα»!
Το ποσοστό αυτό εξηγεί και τη μανιασμένη αντίδραση που συναντά από ομάδες συμφερόντων και συντεχνίες ακόμα και η παραμικρή αλλαγή ή μεταρρύθμιση που επιχειρείται.

Οπως επίσης εξηγεί και τη δημοφιλία των πολιτικών και των κομμάτων που υπόσχονται διαγραφές χρεών και επάνοδο στην εικονική ευμάρεια της προ κρίσης κατάστασης. Το ξεπέρασμα της κρίσης, όμως, δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά, αν δεν δούμε αυτοκριτικά και τις δικές μας συμπεριφορές και επιλογές που μας οδήγησαν έως εδώ, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν φταίνε οι ξένοι για τις συντάξεις που έπαιρναν οι... πεθαμένοι, για τον διορισμό διευθυντή νοσοκομείου με πτυχίο... εκτελωνιστή, για τα εκατομμύρια πλαστών συνταγογραφήσεων, για τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα, τις μίζες, τη μεγάλη φοροδιαφυγή, τη γραφειοκρατία και την ανεξέλεγκτη διαφθορά της δημόσιας ζωής.

Η συνωμοσιολογία εξακολουθεί να θριαμβεύει, γιατί βολεύει στο να εξηγούνται τα πάντα, χωρίς να χρειαστεί να χάσει κανένας τη βολή του.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, «το 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί, αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, το 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική και το 27% ότι ο Νιλ Αρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη»...

Ολα αυτά μας οδηγούν στο να είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε τους ανά τον κόσμο ταλιμπάν και όλες τις οργανώσεις φανατικών φονταμενταλιστών, αλλά και κάθε απίθανη θεωρία που... δικαιώνει τις συνωμοτικές μας φαντασιώσεις. Κι ας μη σκεφτούμε καλύτερα τη στιγμή που κάποιος δημοσκόπος θα αποφασίσει να μετρήσει την... καταλληλότητα του Μαζιώτη!

Από το ΕΘΝΟΣ
 Γιάννης Μεϊμάρογλου - εκδότης της «Μεταρρύθμισης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά