Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Θα πεθάνω μπαμπά; ...

Magnify Image Ένα αγόρι από την Λωρίδα της Γάζας αναρωτιέται...
Ο δημοσιογράφος του channel 4 Jon Snow βρίσκεται στη Γάζα για να καλύψει τον πόλεμο. Έναν πόλεμο που στα μάτια του είναι εντελώς παράλογος, αφού καθημερινά σκοτώνονται παιδιά και ο ίδιος δε μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, από το να καλύπτει τα γεγονότα.
Η βρύση στο ξενοδοχείο του βγάζει υφάλμυρο νερό, ενώ στα αυτιά του βουίζουν τα drones, που ψάχνουν τους επόμενους στόχους.
Στην πιο πολιορκημένη και πυκνοκατοικημένη λωρίδα γης, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό το φόβο του επόμενου βομβαρδισμού - είτε από αέρα, από θάλασσα ή από την ξηρά.

Magnify Image

Η Nema, δυόμιση ετών, χτυπήθηκε από πύραυλο ενός F-16. Τα μάτια της ήταν κλειστά από το μέγεθος της βλάβης στο κεφάλι. Επτά πέθαναν σε αυτή την επίθεση και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς ήταν παιδιά.
Οι βομβαρδισμοί, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν απώλειες, πέρα από τους προβλεπόμενους στόχους. Και πολύ συχνά αυτές οι "παράπλευρες απώλειες" είναι παιδιά. Μέχρι τώρα, 166 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 1.310 έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι από αυτά σοβαρά.

Magnify Image

Ο Δρ Mads Gilbert από τη Νορβηγία, καθηγητής ιατρικής, τονίζει ότι το νοσοκομείο Shiva, το τελευταίο που λειτουργεί σωστά στην πόλη της Γάζας, έχει μεγάλη έλλειψη από παυσίπονα.
 Ένας μεταφραστής, αποκομμένος από την οικογένειά του, στο νότιο τμήμα της Γάζας, ακούει στο τηλέφωνο τα παιδιά του να κλαίνε και τον εξάχρονο γιό του να ρωτάει: "Θα πεθάνω μπαμπά;"

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά