Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Οι 1.500 του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας διαδικτυακός φίλος μού θύμισε στο Facebook πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ότι για τη σύνταξη του προγράμματός του εργάζονται πυρετωδώς 1.500 επιστήμονες. Δεν έχω λόγους ν' αμφιβάλλω ότι έτσι είναι, αλλά διαβάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στη «Real News» δεν είδα να έχει προστεθεί τίποτα το ουσιαστικό στην προγραμματική του φαρέτρα. Πάλι για τα Μνημόνια που θα καταργήσει έλεγε και για τον κατώτατο μισθό που θα επαναφέρει στα 740 ευρώ διαβεβαίωνε.
Δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω τους 1.500 επιστήμονες που πασχίζουν για το μέλλον μας, αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ πώς γίνεται και δεν βρέθηκε έστω κι ένας ανάμεσά τους να τους υποδείξει ότι οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν πολύ πιεστικότερα και ουσιαστικότερα προβλήματα από τις μεγαλόστομες ανοησίες περί
επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009.
Οπως είναι, για παράδειγμα, οι ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι που δεν νομίζω ότι θα βελτιωθούν οι προοπτικές της εργασιακής αποκατάστασής τους μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης. Και το γεγονός ακόμη ότι η μισθοδοσία δεκάδων, αν όχι και εκατοντάδων, χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καθυστερεί από έναν μέχρι και δεκαοκτώ μήνες. Και επίσης πως όταν υπάρχουν τα μπλοκάκια, ελάχιστα ενδιαφέρει σε ποιο ύψος τοποθετείται ο κατώτατος μισθός. Και τέλος πως στα σημερινά χάλια της οικονομίας η εφαρμογή, αν ήταν δυνατή, ενός τέτοιου μέτρου δεν θα αύξανε τους μισθούς, αλλά τα λουκέτα και την ανεργία.
Δεν αμφιβάλλω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και δεν ζουν με ψευδαισθήσεις. Κι όλοι αυτοί ξέρουν ότι η σημερινή Ελλάδα δεν χρειάζεται ανταγωνισμό παροχών, αλλά ανταγωνισμό αναπτυξιακών πολιτικών. Μόνο αν μεγαλώσει η «πίτα» που αναλογεί σε όλους μας και δημιουργηθούν θέσεις εργασίας θα αρχίσουμε να λύνουμε σταδιακά τα προβλήματά μας, το ένα μετά το άλλο.
Θα περίμενα από τους 1.500 αναπτυξιακά προγράμματα να σχεδιάζουν και όχι να μοιράζουν λεφτά που δεν έχουμε. Γιατί αυτό το κόλπο το δοκιμάσαμε και τώρα το πληρώνουμε. Κι εκτός του ότι το πληρώνουμε, δεν υπάρχουν πια και υποψήφιοι δανειστές που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να το επαναλάβουμε.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά