Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το κρίσιμο τεστ

Πρώτα τα θετικά από την ορκωμοσία της Ρένας Δούρου για την ανάληψη των καθηκόντων της ως περιφερειάρχη Αττικής. Φυσικά το ίδιο το γεγονός. Κόμμα από τον χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς δεν είχε κερδίσει μέχρι τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τέτοιας σημασίας πολιτική αναμέτρηση. Αρα μιλάμε για γεγονός ιστορικής, αναμφισβήτητα, σημασίας.
Στα αρνητικά κάποιες, λίγες ευτυχώς, ατυχείς προσπάθειες επίδειξης «επαναστατικότητας». Πλαστικές γροθιές, οι απολυμένες καθαρίστριες, μια φράση βγαλμένη από τη Γαλλική Επανάσταση, κάποια συνθήματα, σεμνά πράγματα σε σχέση με όσα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί.
Ελάχιστη όμως σημασία έχουν όλα τα προαναφερθέντα. Η καλλιέργεια εντυπώσεων μέσω προκατασκευασμένων «ευρημάτων» ελάχιστη αξία έχει σε
περιπτώσεις όπως η ανάληψη μιας κορυφαίας θέσης άσκησης εξουσίας από στέλεχος κόμματος, το οποίο δεν είχε ποτέ έως τώρα την ευκαιρία να επιδείξει τις όποιες διοικητικές ικανότητές του.
Το θέλουν ή δεν το θέλουν, τους αρέσει ή δεν τους αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η Δούρου θα είναι αντικειμενικά το δεύτερο, μετά τον Τσίπρα, στέλεχος που οι επιδόσεις του θα κρίνουν καθοριστικά τη θετική ή την αρνητική πορεία του κόμματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι επιδόσεις της Δούρου να αποδειχθούν καταλυτικότερες των παρεμβάσεων του Τσίπρα, γιατί καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι οι διακηρύξεις και οι διαβεβαιώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μελλοντολογικού χαρακτήρα, ενώ η διοίκηση της περιφέρειας από τη Δούρου θα αποτελεί αμάχητο κριτήριο της κυβερνησιμότητας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εδώ τα πράγματα για τη Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολα. Πρώτον, τα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν είναι εξόχως σοβαρά και καλύπτουν όλο το φάσμα των ικανοτήτων και των αρετών που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν μια επιτυχημένη διοίκηση. Και δεύτερον υπάρχει ως μέτρο σύγκρισης η διοίκηση Σγουρού, η οποία υπήρξε αναμφισβήτητα επιτυχής.
Αλλά εκεί που κυρίως θα κριθεί η Δούρου θα είναι στην περίφημη πια «αριστερή διαχείριση των σκουπιδιών». Είχε θεωρήσει ευρηματική την αναφορά αυτή και την είχε αξιοποιήσει και στα διαφημιστικά της. Προφανώς δεν είχε συνεκτιμήσει ότι προσφέρεται ιδιαιτέρως και για χλευασμό και γελοιοποίηση.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά