Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα αναστενάζει στο... 1517

Το εκπληκτικό με αυτό το τετραψήφιο νούμερο καταγγελιών για φοροφυγάδες είναι ότι δεν σταματά να χτυπάει. Μου έδωσαν επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία καθημερινώς περί τους 200 συμπολίτες μας «καρφώνουν» άλλους τόσους για φοροδιαφυγή, για αιφνίδιο πλουτισμό, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για χρήματα που έχουν φυλαγμένα στο σπίτι τους ή στις τραπεζικές θυρίδες, για το ότι δεν κόβουν αποδείξεις. Το πιο εκπληκτικό με το τετραψήφιο (1517) του ΣΔΟΕ είναι ότι το 95% των καταγγελιών είναι επώνυμες, το 60% αφορά καταγγελίες για... συγγενικά πρόσωπα (με σκοπό την εκδίκηση) και το 20% ταβερνιάρηδες και ιδιοκτήτες καφετεριών που «καρφώνουν» συναδέλφους τους για μη χορήγηση αποδείξεων. Θέλετε να μάθετε ακόμα πιο καταπληκτικά πράγματα για αυτό το τετραψήφιο;
Ελάχιστες καταγγελίες διερευνώνται, όχι επειδή δεν το θέλουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αλλά επειδή η υπηρεσία ελέγχου έχει μεταφερθεί (λένε κατόπιν απαιτήσεως της τρόικας) στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, η οποία ακόμη δεν έχει καταρτίσει μηχανισμό ελέγχου. Μου έλεγε μάλιστα εις εκ των οικονομικών εισαγγελέων ότι το τελευταίο διάστημα μια γιαγιά τηλεφωνεί καθημερινώς στο ΣΔΟΕ για να καταγγείλει την... εγγονή της για αιφνίδιο πλουτισμό (την είδε ξαφνικά με σπίτι, πολυτελές αυτοκίνητο και κοσμήματα). Την τελευταία εβδομάδα η εν λόγω γιαγιά τηλεφωνεί για να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των καταγγελιών της. Και όταν οι ελεγκτές (για να την καθησυχάσουν - και για να την καλμάρουν ώστε να μην τηλεφωνεί κάθε μέρα) της είπαν ότι «ελέγχονται οι καταγγελίες σας», η γιαγιά τούς είπε: «Μου λέτε ψέματα, τίποτα δεν έχετε κάνει». Και όταν τη ρώτησαν πού το ξέρει, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Γιατί είδα χθες την εγγονή μου και μου φάνηκε ευτυχισμένη...».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά