Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κινδυνολογούν βλακωδώς

Εμείς οι παλιοί δεν ξαφνιαζόμαστε και πολύ όταν ακούμε δεξιούς να κινδυνολογούν βλακωδώς όπως ο Αδωνις. Για να είμαι ειλικρινής μάλιστα θυμήθηκα τα νιάτα μου. Τις εκλογές του 1963, όταν η τότε ΕΡΕ είχε κατέβει με το σύνθημα «Αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην αφήσεις τον Παπανδρέου να σου την πάρει». Σήμερα ο Γεωργιάδης, αλλά και ο ίδιος ο Σαμαράς κινδυνολογούν πιο άμεσα, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο.
Αλλά βλακωδώς όπως προείπα. Γιατί σήμερα το πρόβλημα δεν είναι κατασκευασμένο αλλά υπαρκτό και η επισήμανσή του δεν χρειάζεται προσωπικού χαρακτήρα αναφορές και διαβεβαιώσεις. Οποιος έχει χρήματα σε τράπεζα δεν χρειάζεται την
υπόμνηση του Γεωργιάδη για να προβληματιστεί και ν' ανησυχήσει. Τα καταφέρνει και μόνος του. Και πολύ καλύτερα μάλιστα. Οπως κι αυτός που σκέφτεται να επενδύσει στην ελληνική οικονομία.
Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο και συνεχείς οι εκτιμήσεις από διεθνείς οργανισμούς για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία από την πολιτική αστάθεια και την κυβερνητική αβεβαιότητα. Κι εδώ τα διαθέτουμε και τα δύο και σε ισχυρές μάλιστα δόσεις. Και φυσικά δεν αρκεί μια ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ή μια επίσκεψη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για να διασκεδαστούν εντυπώσεις και να διαλυθούν ανησυχίες.
Καλώς ή κακώς, όσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των ξένων επενδυτών θα παραμένει από ασαφής μέχρι εχθρική, η προοπτική της ανόδου του στην εξουσία θα λειτουργεί αρνητικά για όποιον σκέφτεται το ενδεχόμενο να επενδύσει στη χώρα μας. Και όσο δεν θα υπάρχει μια σαφής και συγκεκριμένη απάντηση για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που η διαπραγματευτική του πρόταση απορριφθεί από τους εταίρους και δανειστές μας, καμιά διαβεβαίωση δεν θα είναι αρκούντως καθησυχαστική για τον όποιον καταθέτη.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και την ξέρουν καλά και την υπολογίζουν όσοι έχουν οικονομικά συμφέροντα που θα επηρεαστούν από τη μία ή την άλλη εξέλιξη. Κανένας τους δεν χρειάζεται τον Γεωργιάδη ή τον Σαμαρά για να πεισθεί. Αλλωστε, δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι. Και ο τρόπος τους μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα έχει.
Ερ Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά