Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μας προκαλεί;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα την εντύπωση ότι ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής είναι σε θέση να προκαλεί τον οιονδήποτε κι ακόμη λιγότερο όλους τους άλλους.
Στη θέση τη δική του και των φίλων του περισσότερο, θα με προκαλούσε η ιδέα να περάσω τα υπόλοιπα δεκαπέντε έως είκοσι χρόνια της ζωής μου στης «φυλακής τα σίδερα», ακόμη κι αν είναι για τους λεβέντες.
Αλλωστε δεν υπάρχει καν αντικείμενο αντιδικίας για να απευθύνει προκλήσεις ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
Κατ' αρχάς το αν θα ψηφίσουν στην προεδρική εκλογή οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα το αποφασίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας της φυλακής - όταν έρθει η στιγμή και κατά τον νόμο...
Υστερα, είτε ψηφίσουν είτε δεν ψηφίσουν, δεν αλλοιώνονται τα αριθμητικά δεδομένα της προεδρικής εκλογής, τα οποία διαμορφώνονται όχι επί των παρόντων αλλά επί του συνόλου των βουλευτών.
Συνεπώς, με ή χωρίς τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τα άλλα παιδιά, ο Πρόεδρος χρειάζεται 180 ψήφους για να εκλεγεί και η Χρυσή Αυγή χρειάζεται 121 αν θέλει να μην τον εκλέξει.
Τέλος, με την απειλή ότι «σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη τη χώρα, τους προκαλώ!» γελάνε και τα τσιμέντα.
Πρώτον, δεν θα παραιτηθεί «σύσσωμη» η ΚΟ διότι δύο βουλευτές έχουν ήδη ανεξαρτοποιηθεί.
Δεύτερον, ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι οι υπόλοιποι, δεν γίνονται αυτομάτως εκλογές αλλά καλούνται να καταλάβουν τη θέση τους οι επιλαχόντες υποψήφιοι μέχρι εξαντλήσεως όσων περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο.
Ούτως  Ή άλλως, αυτή η δουλειά θέλει κανένα τρίμηνο να ολοκληρωθεί κι άλλωστε ουδείς μας διαβεβαιώνει πως όσοι μπήκαν στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής το 2012 είναι έτοιμοι σήμερα να αποποιηθούν μια βουλευτική έδρα υπέρ του Μιχαλολιάκου.
Τρίτον, ακόμη και στην ακραία περίπτωση που παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές και όλοι οι επιλαχόντες, δεν θα γίνουν «εκλογές σε όλη τη χώρα» αλλά μόνο στις περιφέρειες όπου έχει μείνει κενή έδρα μετά τις παραιτήσεις και μόνο για την έδρα που έχει μείνει κενή.
Για να πω και το ωραιότερο: ουδείς υποχρεώνει έστω και αυτές οι εκλογές να διεξαχθούν ταυτοχρόνως.
Μπορούμε θαυμάσια να ψηφίζουμε κάθε Κυριακή και σε μια άλλη περιφέρεια, να το καλαμπουρίζουμε και να το διασκεδάζουμε έως ότου βγουν στη λοταρία όλες οι έδρες της Χρυσής Αυγής - αν προλάβουν να βγουν πριν πάμε σε κανονικές βουλευτικές εκλογές...
Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν έχει πολλά χαρτιά στα χέρια του για να προκαλεί.  
Κι ακόμη λιγότερο για να φοβερίζει...
Γ Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά