Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ποιό είναι το σχέδιο του Κώστα Καραμανλή

Με μια απόφαση που αναμφίβολα θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην κεντροδεξιά...φλερτάρει ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤheΤoc.gr ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να προσανατολίζεται να μην είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές. 
Η οποιαδήποτε κίνηση που κάνει αποτελεί βαρόμετρο για το σύνολο της διασπασμένης κεντροδεξιάς και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως τα Χριστούγεννα
Ο Κ. Καραμανλής σε συνομιλίες που έχει με στενούς του πολιτικούς φίλους διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για τη σημερινή πολιτική κατάσταση και θεωρεί ότι ο ίδιος δεν πρέπει να
συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία που γίνεται εν μέσω γενικευμένης απαξίωσης των πολιτικών και ευρύτερα της πολιτικής.
Η πιθανή επιλογή του Κ. Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος ενδέχεται να θεωρηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ως μια επιθετική κίνηση, ειδικά σε μια περίοδο που ο Πρωθυπουργός επιχειρεί την επανασυσπείρωση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. 

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ


Οι σχέσεις των δυό ανδρών, παρά τα όσα λέγονται και έχουν γραφεί, κατόπιν συγκεκριμένων διαρροών, δεν είναι και οι καλύτερες, αν και ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει προβεί σε κάποια επιθετική ενέργεια κατά του Αντώνη Σαμαρά. Αυτή τη φορά όμως ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να έχει σταθμίσει όλες τις πιθανές συνέπειες εάν δεν είναι υποψήφιος και όπως λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, η όποια απόφασή του θα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο του ιδίου για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

Ο Κ. Καραμανλής επισημαίνει πολλά λάθη στην στρατηγική της ΝΔ και θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή η παράταξη βρίσκεται στη χειρότερη θέση της από την ημέρα ίδρυσής της. Ο ίδιος εκτιμά ότι δύσκολα θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και πιστεύει ότι οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Δεν μιλάει για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια τέτοια εκτίμηση θα ήταν πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά λέει ότι πρέπει να γίνουν πολλές κινήσεις για να αλλάξει το κλίμα και να υπάρξει αντιστροφή των δεδομένων της ΝΔ. Τονίζει όμως ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για τη ΝΔ καθώς έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η κεντροδεξιά από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ειδικά στο φορολογικό πεδίο. 
Υπό αυτές τις συνθήκες και με παγιωμένη τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, και εν μέσω συζητήσεων για το ρόλο του Κ.Καραμανλή, αλλά και επισημάνσεων πως μόνο ο ίδιος μπορεί να επανενώσει την κεντροδεξιά, ο πρώην Πρωθυπουργός θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα. Πιο κοντά όμως είναι στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος, αδιαφορώντας για το πολιτικό κλίμα που θα δημιουργηθεί..., αν και μέχρι τώρα δεν ήθελε να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Αποφάσεις έως τα Χριστούγεννα


Η οποιαδήποτε κίνηση που κάνει αποτελεί βαρόμετρο για το σύνολο της διασπασμένης κεντροδεξιάς και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως τα Χριστούγεννα, ανάλογα με τι κλίμα της εποχής...Πάντως ο ίδιος έχει δώσει την έγκρισή του να συντηρείται ο μύθος του στους κόλπους της κεντροδεξιάς και να ενισχύεται η άποψη πως μόνο μέσω Καραμανλή μπορεί να ενωθεί η παράταξη...

Έως την ημέρα που θα λάβει την οριστική του απάντηση θα παίζει, τόσο ο ίδιος όσο και οι καραμανλικοί, με τα νεύρα του Αντώνη Σαμαρά!

THETOC.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά