Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου

Πώς νομίζετε ότι βρήκε η επόμενη ημέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τους εννέα εναπομείναντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ; Εχουν καταληφθεί και οι εννέα από το λεγόμενο σύνδρομο του... σκαντζόχοιρου. Είναι γνωστό ότι όταν ο σκαντζόχοιρος αισθανθεί κίνδυνο μαζεύεται, κλείνει και βγάζει απ' έξω τα αγκάθια του. Αυτό ακριβώς φοβούνται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι θα συμβεί με τους... Συριζαίους. Γιατί, σου λένε, καλά ως τώρα οι μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συνεργασία και η κατ' αρχήν συμφωνία, αλλά για να επικυρωθεί θα πρέπει να συνεδριάσουν και τα... όργανα. Του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, που ορισμένες συνιστώσες του (διάβαζε Αριστερή Πλατφόρμα) ούτε θέλουν να ακούσουν για τέτοια συνεργασία.
Ακόμη οι εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ φοβούνται ότι θα υπάρξουν αντιρρήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά θα δουν στις εκλογικές τους περιφέρειες στελέχη από το κόμμα του κ. Κουβέλη να προσπαθούν να τους πάρουν την έδρα. Και, τέλος, δεν είναι λίγοι στη ΔΗΜΑΡ αυτοί που πιστεύουν ότι ο κ. Κουβέλης κάνει συμφωνίες μόνος του. Αυτός είναι και ο λόγος που την επόμενη ημέρα της δεύτερης ψηφοφορίας δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τηλεφωνούσαν εναγωνίως  στους άλλους επτά για να τους ρωτήσουν ποια θα είναι η στάση τους στην τρίτη ψηφοφορία. Ολοι απάντησαν ότι παραμένουν «μπετόν αρμέ» στην απόφαση να ψηφίσουν «παρών». Αλλά ως τις 29 Δεκεμβρίου πολλά ακόμη έχουμε να δούμε...
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά