Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Να επιβάλουν τον κοινό νου

Οι εκλογές μοιάζουν πλέον αναπόφευκτες. Ο κομματικός εγωισμός και η βιασύνη της αντιπολίτευσης ωθούν τη χώρα στην αστάθεια και σε μια παρατεταμένη περιπέτεια. Η φωνή της λογικής, που προέτρεπε σε συνεννόηση και μορατόριουμ για λίγους μήνες, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να κλείσουν οι εκκρεμότητες, χάθηκε μέσα στον παρακμιακό ορυμαγδό της οξύτητας και των ακροτήτων.
Οι βουλευτές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα των περιστάσεων και είναι προσκολλημένοι σε εμμονές και φοβίες. Τώρα έρχεται η ώρα που οι πολίτες θα

πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Είναι ίσως οι μόνοι που μπορούν, παρ’ όλη την οργή τους, να επιβάλουν τον κοινό νου και τη συνεννόηση στους πολιτικούς μας. Εστω και την ύστατη ώρα.
Κύριο άρθρο Καθημερινής

5 σχόλια:

  1. Κατ' αρχάς να διευκρινίσουμε κάτι που σας ξεφεύγει...δεν βιάστηκε η αντιπολίτευση αλλά η κυβέρνηση μπας και σώσει το τομάρι της. 2ον. Τη φωνή της λογικής την επικαλείστε τώρα που βλέπετε οτι δεν σώζεστε με τίποτα...Μέχρι τώρα που μπορούσατε και πηδ...τε το λαό χωρίς προφυλακτικό (αλλά και χωρίς λιπαντικό, να τούρθει πιο μαλακά), δεν υπήρχε φωνή λογικής. Οι βουλευτές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προσπαθούν να σώσουν τα τομάρια τους, γιατί τέτοιο μισθό που θα ξαναβρούν...Όσον αφορά τους πολίτες που επικαλείσθε, άστους...ξέρουν το καλό τους καλύτερα από εσάς τους δημοκόπους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Γ.Κ..Το θέμα δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ χαίρεται...Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι οτι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ όταν πλησιάζουν εκλογές και δύσκολες καταστάσεις για τους εκάστοτε κυβερνώντες την χρονική εκείνη περίοδο, βάζουν τα παπαγαλάκια να γράφουν αυτά που χαιδεύουν τ' αυτιά μερικών σαν εσένα...Δηλαδή το να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να παραμείνει η κυβέρνηση ως έχει, σε ικανοποιεί. Δεν σε χαλάει...Το ότι μάνα σου και η μάνα μου έμειναν χωρίς δώρα και τα βγάζουν πέρα με 400 ευρώ το μήνα, σε εξιτάρει...Αν είσαι εργάτης στην ΠΑΚΟ και σου άφησαν τα λίγα που άφησαν, την καταβρίσκεις!!!(Βέβαια μπορείς να σκεφτείς και διαφορετικά..που να τρέχω τώρα να χαλάω τόσα πολλά λεφτά...καλύτερα λίγα για να μην βασανίζομαι). Αν είσαι σ' αυτή την κατηγορία, τότε χαλάλι σου οι Σαμαροβενιζέληδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι τελευταίο για πριν τα Χριστούγεννα και πέρα από τα πολιτικά....

    Ὁ θυμὸς καὶ ἡ ἀγάπη

    "Ἐνῶ ἕνας ἄνδρας γυάλιζε τὸ νέο αὐτοκίνητό του, ὁ ἡλικίας 4 ἐτῶν γιός του, πῆρε μία πέτρα καὶ γρατσούνισε μὲ γραμμὲς μέρος τοῦ αὐτοκινήτου.
    Στὸ θυμὸ τοῦ ἀπάνω, ὁ ἄνδρας αὐτὸς πῆρε τὸ χέρι τοῦ παιδιοῦ του καὶ χρησιμοποιώντας ἕνα γαλλικὸ κλειδί, τὸ χτύπησε πολλὲς φορὲς .
    Στὸ νοσοκομεῖο, τὸ παιδὶ ἔχασε ὅλα τὰ δάχτυλά του λόγω τῶν πολλαπλῶν σπασιμάτων. Ὅταν τὸ παιδὶ εἶδε τὸν πατέρα του μὲ τὰ παραπονεμένα μάτια τοῦ γεμάτα πόνο τὸν ρώτησε: " Μπαμπά... πότε τὰ δάχτυλά μου θὰ μεγαλώσουν πάλι; " Ο πατέρας βουβός, πῆγε πίσω στὸ αὐτοκίνητό του καὶ τὸ κλώτσησε πολλὲς φορὲς . Σκεπτόμενος αὐτὸ ποὺ ἔκανε, βρισκόμενος μπροστὰ στὸ αὐτοκίνητό του καὶ βλέποντας ξανὰ τὶς γρατζουνιές, ἀντιλήφθηκε ὅτι τὸ παιδὶ τοῦ εἶχε γράψει μὲ τὴν πέτρα "ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ". Τὴν ἑπόμενη ἡμέρα ὁ ἄνδρας αὐτὸς αὐτοκτόνησε .

    Συμπέρασμα: Ὁ θυμὸς καὶ ἡ ἀγάπη δὲν ἔχουν κανένα ὅριο. Ἐπιλέξτε τὰ τελευταία γιὰ νὰ ἔχετε μίαν ὄμορφη, καλὴ ζωή.Τὰ πράγματα ὑπάρχουν γιὰ νὰ χρησιμοποιοῦνται,ἐνῶ οἱ ἄνθρωποι εἶναι γιὰ νὰ ἀγαπηθοῦν.

    Καλές γιορτές σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ιδιαίτερα στους"ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ"
    της σελιδοαίθουσας των σχολίων!!!
    Ας!!!είμαστε αγαπημένοι με τον τρόπο μας όλοι εμείς, που παίρνουμε την πρωτοβουλία να γράψουμε ένα σχόλιο εκφράζονας την αποψή μας,καθόσον υπάρχουν κι αυτοί,που δεν έχουν την δυνατότητα γραπτώς να εκφραστούν ή δεν είναι της γραπτής σχολιαστικής τακτικής μ΄εμάς,κι άλλωστε ας μη ξεχνούμε,ότι μπορεί να υπάρχουν και ανήλικοι ,που ξεφυλλίζουν τις σελίδες των σχολίων!!!
    Ας!!!γίνει στόχος μας να είναι υψηλό!!!το επίπεδο της σελίδας που μας παρέχεται,ανεξαρτήτως των πολιτικών μας πεποιθήσεων,γιατί κατά την αποψή μου,το οφείλουμε στον οικοδεσπότη και σε όλους όσους φιλοξενούνται διαβάζοντας τις σελίδες μας.
    Κι επειδή όλοι μας, λίγο ως πολύ, έχουμε νιώσει το μαρτύριο της μνημονιακής εποχής ,που μας έλαχε(μάθαμε όμως ότι υπάρχει κι Αγιος Μνημόνιος,τί λέτε!!!),πιστεύω ότι με δύναμη ψυχής,βοηθώντας όσο μπορεί ο καθένας(όχι μόνο με χρήματα!!!)τους έχοντας την ανάγκη μας κι επίσης δίνοντας θάρρος και ιδέες σε όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν το κεφαλοχώρι μας(μην ξεχνάμε τον τίτλο του)θα ανανήψουμε όχι μόνο ως τόπος,αλλά και ως χώρα!!!

    Το μήνυμα της Αγάπης,που έφερε η γέννηση του Χριστού επι της γής,ας μας ενώνει με σκοπό το "καλό" και το υψηλό επίπεδο σε κάθε έκφανσης της ζωής μας,
    το οφείλουμε στα παιδιά μας ,αλλά τί λέτε γιατί όχι και σ΄εμάς!!!

    εύχομαι να περάσετε όλοι σας σήμερα όμορφα και χαρούμενα!!!

    Χρόνια πολλά και στον οικοδεσπότη της σελίδας μας και την οικογενειά του!!!

    "ένας τακτικός σύνεδρος"







    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά