Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Νέα κυβέρνηση χωρίς νέους

Αν το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία είχαν συνθέσει μια ανάλογη κυβέρνηση, τότε πολλοί θα ήταν αυτοί που πρόθυμα θα μιλούσαν για «κομματόσκυλα» που επιβραβεύονται, που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την κοινωνία και που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους.

3 σχόλια:

  1. k.Βασιλη,χθες ακομα στην εκπομπή Ρεπορτ της γερμανικης τηλεορσης ελεχθησαν οι αριθμοι συνολικων ετησιων κυβερνητικωνσυνενδριασεων στην Ελλαδα και συγκριτηκα στην Γερμάνια κατά την περασμενη χρονια.
    Ελλαδα 9 , Γερμανια 99!!
    Εν πρωτοις ντρεπεσαι όταν ακους αυτή τη συσχετηση και αθελα σκέφτεσαι: Μα καλα αυτοι οι δικοι μας δεν ειχαν θεματα να συzητησουν, δεν κουβεντιαζουν μεταξυ τους και τοσα πολλα προβλήματα εχει η Γερμανια και συνερχεται το υπουργικο συμβουλιο 99 φορες!
    Αστους απειραχτους λοιπον να κουβεντιαζουν, είναι καλο δειγμα για τη δημοκρατια, ο ενας σε ένα τετοιο συμβουλιο πρεπει να ακουει και να μαθαινει τι κανει και τι προβληματα αντιπετωπιζει ο συνάδελφος στον τομεα του!
    Αυτή είναι η πρωτη μου παρατηρηση στο σχολειο σας. Η δευτερη είναι η ακολουθη.
    Σε κάθε δημοκρατικη χωρα σε μια νεα κυβερνηση παραχωρουνται 100 ημερες ελεθευριας για να προσδιορισει το εργο της, να υλοποιησει το πρόγραμμα της.
    Δεν είναι δειγμα μεγαλοθυμιας, ουτε ευγενειας να αρχισουμε την πολεμικη από τη πρωτη ημερα σε μια νεα κυβερνηση. Η ευπρεπεια και τα εθιματα τοσο στους πολιτικους μας αλλα και σε σε κάθε δημοκρατη πολιτη επιβαλλει
    να δειχνουμε σεβασμο να περιμενουμε με τα πυρα μας και τα δηλητηριασμένα βελη μας.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Χ
    Είναι μια άποψη.
    Δυστυχώς η χώρα δεν διαθέτει την πολυτέλεια της ανοχής των 100 ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Εχω και εγώ την άποψη οτι σε εκατό μέρες υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να έχουμε βουλιάξει. Όχι από την ανικανότητα, ΚΑΤ΄ΑΝΆΓΚΗ, αλλά από τον τεράστιο χρόνο που θα έχει μεσολαβήσει. H ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ πχ NA ENTΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ. Μακάρι να υπάρξει σύνεση , σοβαρότητα, αλληλοσεβασμός , γνώση των διπλωματικών κανόνων, και κυρίως να ΜΗΝ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΆΣΟΥΣ και μείνουμε χωρίς ΄ χαρτιά ΄ σε άλλους τομείς της εξωτερικής μας πολιτικής που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΊ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά