Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Έφυγε και ο Λάμπρος Παπαδήμας...

«Έσβησε» σήμερα το πρωί στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός της Αθήνας ο πρώην Δήμαρχος λαμιέων Λάμπρος Παπαδήμα.
Ο εκλιπών αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο αρχικά είχε αντιμετωπίσει στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου στο παρελθόν είχε εργαστεί ως γιατρός χειρουργός. Δυστυχώς όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω σηψαιμίας. Νοσηλεύτηκε περίπου για ένα μήνα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας και πριν από 10 ημέρες διακομίσθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβλήθηκε ο οργανισμό του είχε εξασθενήσει υπερβολικά αναφέρουν ιατρικές πηγές και δεν υπήρχε σχεδόν καμιά ελπίδα ανάκαμψης.
Ο Λάμπρος Παπαδήμας το 1982 με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Λαμιέων και μάλιστα σε κοινό ψηφοδέλτιο με το ΚΚΕ.
Απέναντι του υποψήφιος ήταν ο γνωστός μηχανικός Τάκης Πενταγιώτης υποστηριχθείς από την Νέα Δημοκρατία.
Το 1986 το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο περνάει βαθιά κρίση. Σύμβουλοι του Λαμπρού Παπαδήμα και η σκληρή πτέρυγα των στελεχών της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιούνται και στηρίζουν ανεξάρτητοι υποψηφιότητα μαζί με το ΚΚΕ τον δικηγόρο Γιάννη Κουνούπη γιο του παλαιού αυτοδιοικητικού και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Αποστόλη Κουνούπη.
Αν και το πλήγμα στις επιλογές του επισήμου ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυρό,ο Γιάννης Κουνούπης συγκεντρώνει ένα ποσοστό κοντά στο 16% ενώ ο Λαμπρός Παπαδήμας καταφέρνει και πάλι να επικρατήσει και επανεκλέγεται Δήμαρχος Λαμιέων.
Το 1990
Κατέρχεται για τρίτη φορά δήμαρχος και ξανακερδίζει.
Όμως έχει δρομολογήσει την αλλαγή της πολιτικής που πορείας στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Στα μέσα της θητείας του αποφασίζει να μεταπηδήσει στην Βουλή.
Στην θέση του προτείνει στην δημοτική του ομάδα να επιλεγεί με ψηφοφορία ο έως τότε αντιδήμαρχος του Γιώργος Ντελής.
Στην συνέχει όμως οι σχέσεις τους έγιναν σχεδόν «εχθρικές» ενώ ο Λάμπρος Παπαδήμας μετά την εκλογή του το 1993 ως βουλευτής διορίστηκε αρχικά υφυπουργός Εσωτερικών. Αργότερα επί ημερών πρωθυπουργίας Σημίτη ορίστηκε Υπουργός υγείας και αργότερα επανήλθε στο γνώριμο χώρο του ως υφυπουργός εσωτερικών.
Εκεί έκλεισε και ο πολίτικος του κύκλος γιατί όπως συνήθιζε ο ίδιος να αναφέρει «στην πολιτική μπαίνεις χωρίς να το καταλάβεις αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να αποχωρεί».
Είχε παραχωρήσει δεκάδες συνεντεύξεις στον ΛΑΜΙΑ FM-1 τόσο ως Δήμαρχος όσο και ο υπουργός.
Στενός συνεργάτης του υπήρξε για πολλά χρόνια και μάλιστα ως αντιδήμαρχος του ο μακαρίτης ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ανδρέας Ξάνθης ενώ και ένας δυο ακόμη στενοί συνεργάτες και φίλοι του έφυγαν νωρίς από την ζωή . Ο Δντης του πολιτικού του γραφείου Φιλόδωρος Μαΐστρος αλλά και ο συνεργάτης του και μετέπειθα γραμματέας της Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Καραγεωργίου και τελευταία ένας ακόμη συνεργάτης του έφυγε νωρίς από την ζωή ο πρώην πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φθιώτιδας Διονύσης Δολιανίτης.
Από τους στενότερους συνεργάτες του επίσης είναι και ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσώνης.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο κατά πάσα πιθανότητα από τον μητροπολιτικό ναό της Λαμίας.
  http://www.lamiafm1.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά