Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κρίσιμες ημέρες

Είναι παγκοίνως γνωστό  ότι, προεκλογικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα, υποσχέθηκαν στον λαό όλα όσα εκείνος επιθυμούσε να ακούσει, ανεξάρτητα από το εάν αυτά ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρώτος που αμαρτάνει με αυτόν τον τρόπο. Όλα τα κόμματα κάνουν το ίδιο. Υπόσχονται με την σκέψη  «ας πάρουμε τώρα τις εκλογές και μετά βλέπουμε». Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη τα όρια. Οι κ. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Βαρουφάκης, Μηλιός, Λαφαζάνης, Σταθάκης, Στρατούλης και άλλοι, ων ουκ έστιν αριθμός,  διέγραφαν χρέος, έσκιζαν μνημόνια, δημιουργούσαν θέσεις εργασίας, μείωναν φόρους  και άλλα πολλά και ωραία. Τίποτα απ’ αυτά δεν έχει γίνει και ορισμένα, τα πιο σημαντικά για τώρα, έχουν ήδη αποκλεισθεί. Δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς διαγραφή χρέους ή κατάργηση του μνημονίου. Βέβαια, θα  σκεφθείτε ότι
είναι πολύ νωρίς ακόμη. Μία κυβέρνηση δύο μηνών δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, εκτός από παρελάσεις ( τις οποίες θα καταργούσε). Πράγματι είναι πολύ νωρίς και πρέπει να περιμένουμε πριν βγάλουμε τελική κρίση. Εν τούτοις, στον ορίζοντα αυτής της κυβέρνησης μόνο σύννεφα βλέπουμε προς το παρόν. Και μαζεύτηκαν μόνα τους, αβίαστα και χωρίς λόγο. Στην πραγματικότητα, τα προκάλεσαν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Η αρχή έγινε με το «Η αριστεία είναι ρετσινιά» του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, με το οποίο, αναμφίβολα, ο κ.υπουργός  μπήκε στην ιστορία της Ελληνικής Παιδείας (της αριστερής έστω). Στην συνέχεια και χωρίς καθυστέρηση, έχουμε τα καραγκιοζιλίκια (επιεικώς χαρακτηριζόμενα) του κ Βαρουφάκη, με τα οποία διασκεδάζει η οικουμένη, χωρίς δυστυχώς να μπορούμε και εμείς να συμμετάσχουμε στη διασκέδαση, διότι εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα. Ακολουθεί ο εκ μετεγγραφής  υπουργός κ. Πανούσης, ο οποίος νομίζει ότι οι διάφοροι ταραχοποιοί, κακοποιοί ή αναρχικοί (ή όλα μαζί) που κάθε τόσο καταστρέφουν πανεπιστημιακούς χώρους, είναι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Συνεπώς, η Πολιτεία δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να προστατεύσει τα πανεπιστήμια. Φυσικά, αφού είναι ενδοοικογενειακές διαφορές! Μήπως πρέπει να επιστρέψει στην ΔΗΜΑΡ ο κ. Πανούσης, όπου χηρεύει και η θέση του προέδρου; Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν τα ειρωνικά σχόλια για τον κ. Πανούση , να’ σου η βόμβα Κατρούγκαλου με τα 22 συμβόλαια. Η υπόθεση είναι εν εξελίξει. Τα παραπάνω είναι προβλήματα κυρίως της κυβέρνησης που εύκολα,μπορεί να τα λύσει (ξέρετε πώς). Τα δύσκολα είναι τα προβλήματα που αφορούν την χώρα.  Εννοώ την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την παράνομη μετανάστευση, την ανομία, γενικά. Αλλά και γι αυτά πρέπει να περιμένουμε.  Το ζήτημα που προέχει στην παρούσα στιγμή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στους εταίρους για  να βρει η οικονομία κάποιο ρυθμό.  Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα περάσει το κρίσιμο τεστ του  ηλιοτροπίου (litmus test) σε λίγες ημέρες.. Αν βαφτεί γαλάζια, θα περάσει το τεστ και η οικονομία θα ηρεμήσει για λίγο.  Αν βαφτεί κόκκινη, τότε τα μαντάτα θα είναι πολύ άσχημα. Βέβαια, το αν θα γίνει γαλάζια ή κόκκινη θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενό της. Αν περιλαμβάνει τις δημιουργικές ασάφειες, με τις  οποίες  κάνει πολιτική καριέρα ο κ. Βαρουφάκης , και δεν περιέχει σοβαρές ιδιωτικοποιήσεις και  αποδοτικές φορολογικές   προτάσεις , τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κόκκινο θα κυριαρχήσει. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι οι εταίροι μας μπορεί να είναι Φράγκοι, αλλά δεν είναι κουτόφραγκοι. Οι επόμενες ημέρες θα είναι οι πλέον κρίσιμες της τελευταίας πενταετίας για την οικονομία της χώρας. Δεν έχουμε πλέον το άλλοθι του ξαφνικού ή του «δεν το γνωρίζαμε». Το ενδεχόμενο μιας απόρριψης της λίστας των μεταρρυθμίσεων θα σημαίνει σημαντικές και ραγδαίες αρνητικές  αλλαγές  για την χώρα και για την κυβέρνηση και, φυσικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνον της κυβέρνησης.     
Θ.Λιανός-http://www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ανωριμος, επιπολαιος Ελληνικος λαος -που παντα καποιος αλλος ευθυνεται για οτι κανει και δεν κανει- επελεξε τυχοδιωκτες να διαχειριστουν τις τυχες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά