Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ο Γιάνης κάνει πόλεμο

Η κυβέρνηση δείχνει ή παριστάνει πως ενδιαφέρεται σχεδόν απελπισμένα να καταλήξει σε μια κάποια συμφωνία σε πείσμα της άλλης πλευράς που διαπιστώνει ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση και μένουν μεγάλα κενά που πρέπει να καλυφθούν. Τα μηνύματα από παντού έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα διακινεί η κυβέρνηση περί αισιοδοξίας. Σε αυτό το κλίμα λογικά θα περίμενε κανείς να μη δημιουργούνται τουλάχιστον εκ των έσω προσκόμματα για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να σωθεί η παρτίδα έστω στο και... πέντε. Δυστυχώς όμως ο πλέον αρμόδιος παράγων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, φροντίζει καθ' εκάστην να ρίχνει και μια τορπίλη προκαλώντας από σύγχυση έως δολιοφθορά, κατά την εκτίμηση υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους.
Περιττό να θυμηθούμε τις μνημειώδεις δηλώσεις του Γιάνη, από τις δημιουργικές ασάφειες και τις
ηχογραφήσεις των συνομιλιών με τους υπουργούς της Ευρωζώνης έως τους φόρους στα ΑΤΜ και δεκάδες άλλες. Το παρασκήνιο οργιάζει για κάποιου είδους πίεση που ασκεί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα ο εν λόγω υπουργός στο Μαξίμου. Αυτό δεν μπορεί να ισχύει ούτε για αστείο, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν τραγικό.
Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ για κάποιο διάστημα φάνηκε να τον παρακάμπτουν μεταφέροντας σε άλλα πρόσωπα το βάρος της διαπραγμάτευσης, την Τετάρτη υπήρξε μια πρωτοβουλία με άλλον συμβολισμό. Ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο μετέβησαν στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη για μια σύσκεψη και εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας έκανε δηλώσεις παρουσία του. Αυτή η κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι απομονώνει τις ακρότητες και τις παλινωδίες του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος -σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης- υποτίθεται ότι έχει βγει από το κάδρο για να μην προκαλεί ζημιές. Αν πράγματι το Μαξίμου επιθυμεί και επιδιώκει τη συμφωνία, δεν μπορεί να σύρεται πίσω από τον εκκεντρικό υπουργό, ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται αρρωστημένα για το προφίλ του και διόλου για την ουσία του ελληνικού προβλήματος.
Αρα ή ο πρωθυπουργός για κάποιον λόγο, που μόνον ο ίδιος γνωρίζει, ανέχεται τις ανοησίες του Γιάνη ή όλο το σκηνικό είναι ψεύτικο και η δήθεν προσπάθεια για συμφωνία είναι μια ακόμη μπαρούφα. Ο κόμπος έχει ήδη φθάσει στο χτένι και εντός των ολίγων προσεχών ημερών θα φανεί αν θα το σπάσει ή θα λυθεί με κάποιον τρόπο, προφανώς οδυνηρό για την κοινωνία, πολιτικά αβέβαιο για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Π.Λαμψίας-Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Αυτά παθαίνει όποιος αρνείται την "οπτική των ήχων",κατά τον Ελύτη.
    Κι επειδή μπορεί εύκολα να βρεί κανείς στο διαδύκτιο τη μελέτη που έχει επικυρώσει ακόμη και το Χαρβαντ για την θέση του -ν- και του -ς- στο αλφάνητο και τις παρενέργειες -νοητικές-που μπορεί να έχουν στους τολμούντας την απαλειψή τους,χαρακτηριστικό των δυσλεκτικών,που εξ αιτίας της ιδιαιτερότητάς τους τα ξεχνούν.
    Οπότε αν αποφασίσεις να τα ξεχάσεις χάριν νεωτεριστικής διάθεσης ή,ή,ή,τότε κάτι δεν πάει καλά .ελλείπει η μόρφωση της Ελληνικής γλάσσας και οι δάσκαλοι να τη διδάξουν,δεν ξέρω!!!!!!!!
    Η μελέτη λέει λοιπόν ότι το -ν- στη χρήση της γλώσσας αναζωογονεί και ενεργοποιεί τον έγκέφαλο και ιδιαίτερα στους ιδιαιτερως απασχολουμένους με σοβαρά θέματα ,το δε -ς- χαλαρώνει και ισορροπεί απο την ένταση στην οποία περιέρχονται!!!
    Θαυματουργικά γράμματα!!! κι εμείς τ΄αρνούμαστε!!!Δοκιμάστε να δείτε πώς είναι μιά λέξη με 2 -ν-,απ΄εκεί που το εξοικονομούν!!!
    Ισως να είμαστε λίγο περισσότερο χαλαροί σήμερα αν είχαμε κι άλλο ένα -ν- κι ένα -ς-εκεί που λείπει,όχι επειδή τα θέλουν αυτά ,αλλά επειδή κάποιοι τα αποποιούνται και μας αρνούνται εκεί,που πρέπει να μας υποστηρίξουν για να μη μας αποκηρύξουν !!!
    και ποιός ήξερε τι μέλλει γεννέσθαι!!!!!!

    "Η Τυτώ,εδώ στο Μαλιακό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά