Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πού να πρωτοπείς «ουάου»: Σε Βαρουφάκη ή Σπαλιάρα;

Η Ελλάδα χαροπαλεύει. Οι τράπεζες είναι κλειστές. Η συμφωνία με τους δανειστές δεν έχει ακόμη κλείσει. Η Τρόικα έρχεται με άγριες διαθέσεις και η Βελκουλέσκου του ΔΝΤ φημολογείται ότι θα «δαγκώσει» για τα εργασιακά.
Ομως εμείς, γλεντάμε με τις δηλώσεις του Γιάννη Σπαλιάρα που είπε ότι πήγε με 4.000 γυναίκες. Και πάντως κάτω από 5.000, όπως διευκρίνισε.
Οουάου!
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις, αλλά κάτι ακόμη χειρότερο:
Αφησε κατά μέρος την θολή «δημιουργική ασάφεια» και ήταν πολύ συγκεκριμένος. Οπως αποκαλύφθηκε, είχε καταστρώσει κυνικά το σχέδιο Βήτα, το οποίο είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα.
Το «βαρουφάκειο» plan B, περιελάμβανε χακάρισμα ΑΦΜ φορολογούμενων πολιτών. Ακόμη κυνικότερα φέρεται να είπε στους εκπροσώπους των funds στους οποίους εξήγησε το σχέδιό του: «Αν αποκαλύψει κάποιος κάτι από τη συζήτησή μας, θα το αρνηθώ».
ΟΥΑΟΥ!
Εδώ δεν χωρά ηθικολογία, αλλά απλά, ευαισθησία δημοκρατική.
Ο «εξαιρετικός οικονομολόγος» κατά τον Αλέξη Τσίπρα που όμως «μπορεί να μην κάνει για πολιτικός» αυτή τη φορά ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Και πρέπει κάπως, με κάποιο τρόπο, να του το πει. Δικαιοσύνη θα είναι αυτή; Βουλή; Το κόμμα του;
Αρκετά με τους «πολιτικούς» που ασκούν εξουσία κάνοντας πειράματα. Σ' αυτή τη χώρα, ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει ως φαίνεται, εκτός από τον πολίτη. Που είναι το πειραματόζωο.
Αλλά εδώ έρχεται μια φωνή και μου υπενθυμίζει:
Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε κοντά 140.000 ψήφους στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, την Β' Αθηνών. Πριν από 6 μόλις μήνες.
Και πολύ φοβούμαι ότι αν ο Σπαλιάρας κατέβαινε στην πολιτική «κονίστρα» μπορεί και να τον ξεπερνούσε σε σταυρούς.
Καλά μπάνιε, δύστυχε και πάνσοφε συνέλληνα πολίτη-ψηφοφόρε.
Αγγ.  Μόσχοβας-iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά