Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Να μιλήσει ο Τσίπρας

Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ενημέρωση δεν είναι καθόλου καλές. Η πράξη έχει αποδείξει ότι για τον Αλ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του ισχύει μάλλον η σταλινική λογική ότι «είδηση είναι μόνο ό,τι συμφέρει το κόμμα». Και τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί την τελευταία βδομάδα για τα εφεδρικά σχέδια δράσης που είχαν σκαρφιστεί οι διάφοροι Λαφαζάνηδες και Βαρουφάκηδες για να μας περάσουν στη δραχμή προφανώς και δεν εμπίπτουν σ' αυτή την κατηγορία. Αλλά είτε αρέσει στον Τσίπρα και την παρέα του είτε δεν αρέσει, ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει.
Κάπως περίεργα την έχουν δει στο Μαξίμου οι ασχολούμενοι με τα επικοινωνιακά της κυβέρνησης. Ανεύθυνα non papers και «διαρροές κύκλων» είναι βολικές πρακτικές αλλά όχι για εξόχως σοβαρές περιπτώσεις. Και οι παρακυβερνητικοί και
αμφίβολης νομιμότητας σχεδιασμοί του δεύτερου στην κομματική ιεραρχία και του πανίσχυρου μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών δεν διαγράφονται με μια απλή διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχαν σχέδια για εγκατάλειψη του ευρώ όταν τα γεγονότα διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.
Αν δεν υπήρχε κυβερνητική βούληση, πρόθεση ή σκέψη για νομισματικό πραξικόπημα, προς τι οι απειλές του Λαφαζάνη για ρεσάλτα σε νομισματοκοπεία και τράπεζες και προς τι η προεργασία για haking των ΑΦΜ μας από τον Βαρουφάκη και την παρέα του; Τι ακριβώς γνώριζε ο πρωθυπουργός και πόσα απ' αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί είχαν την έγκρισή του; Ολα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει ν' απαντηθούν. Και σε ποινικό επίπεδο αν συντρέχουν λόγοι, αλλά και σε πολιτικό και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό οπωσδήποτε.
Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης ζητάνε εξηγήσεις και διευκρινίσεις. Τις ζητάνε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όχι από τους παρατρεχάμενους του Μαξίμου. Και δεν είναι απλώς και μόνο πολιτικό τους δικαίωμα και κοινοβουλευτικό τους καθήκον σε σχέση με εξαιρετικής σοβαρότητας γεγονότα, ομολογίες και καταγγελίες, είναι και υποχρέωσή τους λόγω της ιδιαιτερότητας της πολιτικής μας ζωής εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου. Διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός δεν οφείλεται ούτε στον Λαφαζάνη ούτε στον Βαρουφάκη και στους όποιους και όσους υποστηρικτές τους. Στη ΝΔ, στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ οφείλεται.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά