Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ζητείται ψυχραιμία

Τους κατανοώ τους συριζαίους. Ούτε μικρό ούτε ασήμαντο είναι αυτό που βιώνουν. Μόλις επτά μήνες έχουν συμπληρωθεί από τον θρίαμβο της 25ης Ιανουαρίου και τα στραπάτσα τους έχουν έρθει το ένα μετά το άλλο. Από εκεί που διακατέχονταν από τη βεβαιότητα ότι εφεξής θα παίζουν μόνοι τους, ξαφνικά βρέθηκαν να ζουν τον χειρότερο εφιάλτη τους: να έχουν προσυπογράψει ένα σκληρό Μνημόνιο και να βλέπουν το κόμμα τους να διασπάται και να καταρρέει.
Η αμηχανία είναι έκδηλη. Και δεν υπάρχει τρόπος να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Είτε το θέλουν είτε όχι, ο Τσίπρας και όσοι του έμειναν πιστοί προσχώρησαν στο στρατόπεδο των μνημονιακών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν
αλλάζει ό,τι κι αν ισχυριστεί ο κάθε Σκουρλέτης. Φυσικά και δεν ήθελε ο Τσίπρας να φτάσει εδώ που έφτασε. Αλλά ούτε κι ο Παπανδρέου ούτε κι ο Βενιζέλος ούτε κι ο Σαμαράς δεν είχαν τι άλλο να κάνουν κι ανακάλυψαν τα Μνημόνια για να έχουμε να τους βρίζουμε.
Καλό θα είναι να σοβαρευτούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ψυχραιμία και μετριοπάθεια χρειάζονται. Δυστυχώς ο πανικός βλάπτει και ο τσαμπουκάς δεν πουλάει. Κι όσο για το παραμύθι της «σκληρής διαπραγμάτευσης» που επιμένει να πλασάρει ο Ν. Παππάς, μόνο γέλιο βγάζει. Ή και κάνα σιχτίρισμα. Διότι όποιος ασχολείται με την πολιτική οφείλει να ξέρει ότι όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και μόνο από το αποτέλεσμα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα της υπό τον Τσίπρα διαπραγμάτευσης αποτελεί τον τραγικότερο πολιτικοοικονομικό απολογισμό κυβερνητικού χειρισμού σε περίοδο ειρήνης και δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας.
Καλό -και κυρίως χρήσιμο για τον τόπο- θα είναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα οι συριζαίοι, ν' ανασκουμπωθούν και να καταλάβουν πως οι εποχές του «εμείς δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ χρέωσαν τον τόπο και τον λαό μ' ένα περιττό και σκληρό Μνημόνιο κι όλα τα άλλα είναι παραμύθια για αφελείς και ανόητους. Και δεν έχουν μείνει πια τόσοι ώστε να διασφαλίζουν αυτοδυναμίες. Ή ακόμη και πρωτιές.
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά