Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ώρα της αντιπολίτευσης

Τα ψέματα τελείωσαν, οι παλικαρισμοί ό,τι ήταν να αποδώσουν το απέδωσαν και ο πρωθυπουργός το κατάλαβε επιτέλους πως όσες κωλοτούμπες κι αν κάνουν αυτός και το συνεταιράκι του, ο Καμμένος, τα νούμερα για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων δεν βγαίνουν. Μόνο που αυτήν τη φορά περιθώρια για γαλαντομίες δεν υπάρχουν, ούτε και προσφέρονται τζάμπα «τρίτες ευκαιρίες».
Ήδη άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο του το έχουν διαμηνύσει ότι τη συναίνεση που ζητά δεν θα την έχει. Του την έκαναν το καλοκαίρι τη χάρη για να γλιτώσουμε την πτώχευση και τα είδαν τα χαΐρια τους. Μόνο που δεν τους έβρισε κι από πάνω. Τώρα ας τη βρει μόνος του την άκρη. Αυτό το πράγμα που
κατασκεύασε ο Κατρούγκαλος και θέλει να το πλασάρει σαν ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν τρελάθηκαν να το υιοθετήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα ισοδυναμούσε με τον οριστικό πολιτικό αυτοχειριασμό τους ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τι θα γίνει δεν το ξέρω. Από τον Τσίπρα θα εξαρτηθεί. Από τους πιθανούς σχεδιασμούς του. Μπορεί και να πιστεύει ότι η πρωτοβουλία του θα εκτιμηθεί από την κοινή γνώμη ως απόδειξη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Θα έχει διαπράξει άλλο ένα μεγάλο λάθος αν τρέφει τέτοιες ψευδαισθήσεις. Θα σημαίνει ότι δεν ξέρει και δεν του είπαν ότι οι ιδιότητες αυτές προϋποθέτουν την από κοινού διαμόρφωση πολιτικών και αποφάσεων και όχι την εκ των υστέρων απαίτηση για εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις χειρισμού των προβλημάτων.
Αυτό το Ασφαλιστικό που απλώς ακρωτηριάζει κόπους μιας ολόκληρης ζωής και σπρώχνει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που το μόνο λάθος τους ήταν πως πίστεψαν κι εφάρμοσαν τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της ανοχής ενός κόσμου, ο οποίος έχει σηκώσει το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και τώρα διαπιστώνει ότι του ζητάνε κι άλλα, ό,τι του έχει απομείνει.
Δεν είναι υπερβολή πως πρόκειται για έναν κόσμο που δικαιούται να διερωτάται αν και σε ποιον βαθμό έχει ή όχι δικαιώματα ή αν υπάρχει μόνο για να οδηγείται στο θυσιαστήριο κάθε φορά που οι κυβερνώντες κρίνουν ότι έτσι τους βολεύει.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

1 σχόλιο:

  1. κ.Μπαρτζινόπουλε, μην το λες αυτο με συγουρια γιατι εγω π.χ δεν ειναι συγουρος αν οι εθισμενοι με τις Υπουργικες καρεκλες Νεο-Πασοκοι λλα και οι μη εθισμενοι αλλα ονειροπολοι της καρελας Λεβεντο-Κεντρωοι & Παταμισιοι, δεν θα ενδωσουν για το καλα παντα της Ελλαδας. Λυπαμαι για μας τους Ελληνες με αυτα που συμβαινουν αλλα καθολου γιαυτους τους πολιτικους και το ζορι που τραβανε. Αντιθετα χαιτομαι γιατι καποιος αδικημενος παιρνει εκδικηση πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά