Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Τι προβλέπουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα το 2016

 Το βάρος  θα πέσει πάνω στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αλλά και την Ένωση Κεντρώων για να στηρίξουν τον Τσίπρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheToc μέσα από συνομιλίες με αξιωματούχους και οικονομολόγους αμερικανικών think tanks στην Ουάσινγκτον, τρία είναι τα βασικότερα σημεία στα οποία φέρονται να εστιάζουν στις προβλέψεις τους για την χώρα μας το 2016: ​
-Θεωρούν ότι μία νέα πολιτική αστάθεια θα είναι καταστρεπτική για την οικονομία και ένα τελευταίο βήμα να φθάσουν τα πράγματα σε ένα σημείο που δεν θα έχει πλέον επιστροφή. Εκτιμούν ότι τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης το έχουν αντιληφθεί αυτό και ότι
θα κριθεί από την στάση που θα επιδείξουν όταν χρειαστεί να προσφέρουν στήριξη στην κυβέρνηση, το αν έχουν - όπως λένε - αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων. Κυρίως αναφερονται στο βάρος που θα πέσει πάνω στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αλλά και την Ένωση Κεντρωων να στηρίξουν τον Τσίπρα. Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι τελικά θα το κάνουν και ότι μία νέα περίοδος αβεβαιότητας θα αποφευχθεί. 
- Πιστεύουν ότι το κρίσιμο κρας τεστ θα είναι το ασφαλιστικό και ότι η κοινωνία θα δοκιμαστεί το 2016. Θα ήθελαν- όπως λένε- οι δανειστές να συνειδητοποιήσουν το τεντωμένο σχοινί πάνω στο οποίο βαδίζει η ελληνική κοινωνία και θεωρούν ότι οι δανειστές πρέπει μετά την ψήφιση των κρισιμων μεταρρυθμίσεων να χαλαρώσουν το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής για να μην οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη. 
-​Πιστεύουν ​ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη γιατί οι Ευρωπαίοι το θέλουν και θα κάνουν ότι χρειάζεται για να το κρατήσουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Όμως αυτό που σημειώνεται από σειρά αναλυτών στην Ουάσινγκτον είναι ότι η δικαστική διαμάχη στην οποία έχει μπει η Κριστίν Λαγκάρντ στην Γαλλία για την υπόθεση Ταπί, ίσως της στερήσει την επανεκλογή της στην θέση της ηγεσίας του ΔΝΤ γεγονός που ενδεχομένως να μην είναι θετικό για την Ελλάδα. Όπως εκτιμούν, αν η ηγεσία του ΔΝΤ μπει σε μία περίοδο εσωστρέφειας και- ακόμα περισσότερο- την Κριστίν Λαγκάρντ την διαδεχθεί κάποιος εκπρόσωπος αναπτυσσόμενης οικονομίας που αντιτάσσονται στην συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε το αρνητικό- όπως το θεωρούν- σενάριο της μη εμπλοκής του είναι πιθανό.

1 σχόλιο:

  1. Σκεψου να συγκυβερνησει το Πασοκ με το Συριζα και ο Βενιζελος απ εξω! Θα κανει χαρακιρι.Για το λαο βεβαιως βεβαιως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά