Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ρήγμα στην κυβέρνηση προκαλούν οι προτάσεις Καμμένου

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι προτάσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για στράτευση των γυναικών και δημιουργία λυκείων των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.
Υπουργοί και στελέχη του Σύριζα έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα μέτρο το οποίο αποτελεί συντηρητική στροφή για την κοινωνία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Μάλιστα, κομματικά στελέχη του Σύριζα κάσνουν λόγο για προσπάσθεια "στρατιωτικοποίησης" της κοινωνίας και τονίζουν ότι ενώ ο Πάνος Καμμένος προωθεί την δική του ατζέντα καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης, δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να επιτρέπει στον κυβερνητικό του εταίρο να βάζει τέτοιου είδους θέματα. Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι

θα κάνουν τα πάντα ώστε ένας τέτοιος νόμος να μην φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σκληρή κριτική για τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για στράτευση των γυναικών, για δημιουργία αστικών σωμάτων προστασίας, αλλά και σύστασης στρατιωτικών λυκείων ασκεί το Ποτάμι.
Σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει: Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση», επισημαίνεται στη συνέχεια.


«Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως λυκείων πεζικού αεροπορίας και ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου. Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την «πολεμική αρετή». Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας «κυρίαρχης» ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού. Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ' όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου».

liberal.gr

2 σχόλια:

  1. http://thecaller.gr/callers-choice/papadimitriou-gia-pasok/
    Πολύ καλη προταση φτανει να μην γινει από την Βουλη αλλα να γινει διακαστικη διερευνηση από εισοδου στο Ευρω εως και σημερα με συνδρομη ξενων οικοκων και ξενων εμπειρογνωμόνων ώστε να αποκλειστουν οι πολιτικες σκοπιμότητες. Από την βουλη οπου ο καθενας θα βγαζει και διαφορετικο πορισμα, να μας λειπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΘΑΜΠΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά