Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κάλπες προ των πυλών

Ο μύθος λέει ότι ο Αννίβας στην παράτολμη εκστρατεία του για την κατάκτηση της Ρώμης ήθελε να κατεβάσει από τις Aλπεις στρατό και ελέφαντες. Βλέποντας μάλιστα τον φόβο των Καρχηδονίων για την κατάβαση και θέλοντας να τους δείξει ότι το έδαφος ήταν στέρεο, χτύπησε με το μπαστούνι του μια πέτρα. Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει φονική χιονοστιβάδα, που ξεκλήρισε τον μισό στρατό του και όλους τους ελέφαντες με τους οποίους δημιουργούσε στρατηγικό πλεονέκτημα. Διδακτική ιστορία, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εξετάζουν σενάρια πρόωρων εκλογών για τον Μάρτιο ή το αργότερο για τον Ιούνιο ώστε να προσπεράσουν τον φόβο της ήττας.
Η αξιολόγηση και το Ασφαλιστικό δημιουργούν ολισθηρό πολιτικό έδαφος και κινδύνους που πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα μετά
την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γαλάζια ηγεσία. Θέλουν, λοιπόν, εκλογές προτού παγιωθούν διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως προτού σπαταληθεί το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτουν σήμερα και είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Μοιάζει σαν μαγκουριά στον βράχο μια τέτοια εκδοχή, που ενδέχεται να αποβεί καταστροφική για τον τρομαγμένο στρατό του ΣΥΡΙΖΑ και για μερικούς πλέον ελέφαντες της πολιτικής σκέψης, που άφησαν πίσω οι αφηνιασμένοι των «plan x» του Γιάνη Βαρουφάκη και της δραχμής του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πρόωρες εκλογές με ανοικτή την αξιολόγηση και την Ελλάδα σε κλοιό ακραίων πιέσεων για το Προσφυγικό μπορεί να προκαλέσουν καταστροφική χιονοστιβάδα.
Από την άλλη ωστόσο είναι και το μοναδικό άθλημα που γνωρίζει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στον έναν χρόνο έχουμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα ως κερασάκι στην τούρτα. Δηλαδή σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων στον βωμό του αδιέξοδου μαξιμαλισμού με παράλληλα καίρια χτυπήματα στην αξιοπιστία μας έναντι των δανειστών και την οικονομία. Επιστρέψαμε στην ύφεση, κλείσαμε τις τράπεζες, αυτοεξοριστήκαμε από το μεγαλύτερο πρόγραμμα ρευστότητας στην Ευρωζώνη, ξύσαμε ό,τι αποθεματικό υπήρχε, ενώ μας βρήκε ανοχύρωτους και η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον πόλεμο. Τι χειρότερο άραγε θα πάθουμε με μια ακόμη προσφυγή στις κάλπες;
Στην προ ημερησίας συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή παρουσιάστηκε και ο προεκλογικός καμβάς: το αριστερό τρίτο Μνημόνιο κατά του ακραίου φιλελευθερισμού. Καρικατούρα διχασμού με έπαθλο την εξουσία και μια ακόμη χαμένη ευκαιρία να ανοίξουμε παράθυρο συνεννοήσεων έστω στο Ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άλλον δρόμο πλέον, όπως είναι εγκλωβισμένος στην οριακή πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ. Σκληρή ρητορική με τους δανειστές για να συγκρατήσει τους αριστερούς και παιχνίδι καθυστερήσεων. Η κομματική κτηνωδία δηλαδή για μια ακόμη φορά κατισχύει των πραγματικών προβλημάτων και οδηγεί σε νέες περιπέτειες, αφού οι όποιες ελπίδες για μια ευρείας αποδοχής διακυβέρνηση, που θα ολοκληρώσει την πιο κρίσιμη συμφωνία για την χώρα, εξανεμίστηκαν με την πρώτη μονομαχία Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο.
«Ο Αννίβας προ των πυλών», φώναζαν οι τρομαγμένοι Ρωμαίοι. «Οι κάλπες προ των πυλών», είναι πλέον ο δικός μας φόβος για να μας μείνει αμανάτι και ο άθλιος εκλογικός νόμος του Προκόπη Παυλόπουλου. Για την ιστορία πάντως ο Αννίβας έμεινε ως «παρ’ ολίγον θριαμβευτής» και το τέλος του δεν ήταν καθόλου καλό…
 Άρης Τόλιος-protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. Το τέλος του Αννίβα θα έχει και ο μέγας ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, κσι η ΕΛΛΑΔΑ δυστυχως την τύχη της Καρχηδωνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά