Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Mαζικό συλλαλητήριο από τους αγρότες στη Θεσσαλονίκη – Έκαναν ακόμη και τη κηδεία του… Τσίπρα (φωτο)

Στις 19:00 το βράδυ είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της έκθεσης AGROTICA 2016 από τον Υπουργό και οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
Χιλιάδες αγρότες πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης ενώ τα τρακτέρ έκαναν κι αυτά από νωρίς την εμφάνισή τους. Ανάμεσά τους, ξεχώριζε ένα… φέρετρο με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα!

Ο κ. Αποστόλου αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα αξιώσει την παραίτησή του, ενώ είναι ακόμα «νωπές» οι μνήμες από την παρουσία του στην Κομοτηνή, όπου έμεινε «όμηρος» των αγροτών στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για περίπου 12 ώρες.
Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στην πλατεία ΧΑΝΘ, είναι μαζική, ενώ
συνεχώς καταφθάνει κόσμος στη συγκέντρωση -στην οποία αναμένονταν άλλα 20 λεωφορεία με αγρότες απ’ ολη τη χώρα.
f2
«Είμαστε όλοι εδώ, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη» επισημαίνει ο αγροτικός κόσμος, καλώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος από μηδενική βάση.
Οι δρόμοι έξω από το χώρο της Helexpo έχουν κλείσει από τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ έξω από την έκθεση οι αγρότες έχουν παρατάξει και τρακτέρ. Στην πλατεία είναι τοποθετημένη μια εξέδρα, όπου εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν το σημερινό συλλαλητήριο απευθύνουν χαιρετισμό προς το συγκεντρωμένο πλήθος.
f4
Το λόγο πήρε πρώτος ο Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Συντονιστική Επιτροπής, για να καλωσορίσει αρχικά τους συμμετέχοντες, και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα την έκθεση την εγκαινιάζουμε εμείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Θα νικήσουμε, δεν κάνουμε πίσω».
Η εικόνα στα μπλόκα

Το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισε να μην πάει συντεταγμένα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει τη συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών, αλλά να κλιμακώσει τον αγώνα με πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

f5
Από το μπλόκο της Νίκαιας έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνισή τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
f6
Σήμερα, ακόμη, θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Από το Σάββατο θα αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης, προκειμένου να επιτευχθεί, σε 24ωρη βάση, η διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.
lykavitos .gr
f7
f8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά