Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Συνεννόηση αλλιώς καήκαμε

Την έχουμε μάθει πλέον απέξω κι ανακατωτά τη χορογραφία της «πρώτης φοράς Αριστερά». Στην αρχή κάνουν τους καμπόσους . Μετά αρχίζει η σκληρή διαπραγμάτευση που τελειωμό δεν έχει . Ακολουθεί η ώρα της «ρήξης» και στο παρά ένα γίνεται η μεγάλη κωλοτούμπα  που καταλήγει στην πλήρη υποταγή -στην προκειμένη περίπτωση  στην υπογραφή μνημονίου χειρότερου απο αυτό που είχε προτείνει ο κ. Γιούνκερ.
Τώρα είμαστε πάλι στο στάδιο της  ατελείωτης σκληρής διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό- το οποίο  θάπρεπε σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός τον Ιούλιο όχι μόνο να έχει συμφωνηθεί αλλά ήδη να εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου του 2016.
 Έλα ,όμως, που έχουμε φτάσει τέλη Φεβρουαρίου και δεν έχει βρεθεί καν κοινός τόπος για
συμβιβασμό (ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει στην  αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που το ΔΝΤ απορρίπτει ) ενώ  η τρόικα έφυγε και δεν φαίνεται έτοιμη να  ξαναγυρίσει.
 Άρα η  κωλοτούμπα  - η περικοπή των συντάξεων δηλαδή-που θα φέρει τη συμφωνία  και την ολοκλήρωση της αξιολόγηση πάει για το Πάσχα και αν!
 Όμως από τον Οκτώβριο του 2015 που θάπρεπε να έχει συμφωνηθεί το ασφαλιστικό έως το Πάσχα που -ελπίζουμε- ότι θα κλείσει  η συμφωνία είναι επτά ολόκληροι μήνες! Κατά τους οποίους η οικονομία συνεχώς βυθίζεται και η τρύπα των ελλειμμάτων μεγαλώνει – δημιουργώντας την ανάγκη για νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Με λίγα λόγια η ανηφόρα είναι ακόμη μεγάλη και η κυβέρνηση συνεχίζει να πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδα και σχέδιο.  Αν μάλιστα με την υποκριτική πολιτική κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, βρεθεί η χώρα καλοκαιριάτικά με εκατοντάδες χιλιάδες  πρόσφυγες εγκλωβισμένους στο ελληνικό έδαφος τα αδιέξοδα στην ελληνική κοινωνία θα οξυνθούν και οι οικονομικές συνέπειες στον τουρισμό θα είναι παραπάνω από εμφανείς.
 Όμως αν στην συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας ,υπάρξουν και μικρότερα από τα αναμενόμενα εισοδήματα από τον τουρισμό της χώρας είναι εμφανές ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη -αντί για το τέλος του 2016- θα πάει για το 2017 μαζί με την άρση των capital control.
 Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο , σε πολλά μέτωπα ,με σαφές επακόλουθο την αδυναμία να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του μνημονίου. Μία εξέλιξη που είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει πάλι την όρεξη κάποιων στην Γερμανία να αρπάξουν την ευκαιρία και να ξαναζεστάνουν το σενάριο GREXIT και την επιστροφή της χώρας  στο εθνικό νόμισμα .
Γι' αυτό  πρέπει να υπάρξει  συναγερμός στην κυβέρνηση .Να σοβαρευτεί, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τους λαζοπουλισμούς, να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο προσφυγικό και να κλείσει εδώ και τώρα  τη συμφωνία με την τρόικα  που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της  αξιολόγησης.
Αλλιώς θα μας πάρει όλους η κάτω βόλτα και ζήτω που ..."καήκαμε" που λέει και ο Τσακαλώτος. 
N.Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά