Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Κυρία Λουκά ήσουν; Κυρία Λουκά θα υποστείς...

Τα επεισόδια από τα μέλη της ΛΑΕ πριν την προγραμματισμένη ομιλία του Νίκου Παππά για την Διαφθορά στον κινηματογράφο Αλέκα στου Ζωγράφου, δεν δικαιώνουν απλώς τη γνωστή παροιμία «Ο,τι κάνεις το λούζεσαι» (σ.σ.: αντίθετα, η παροιμία «εδώ που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις» προϋποθέτει ότι η ΛΑΕ θα γίνει κάποτε κυβέρνηση οπότε μάλλον διαψεύδεται – αν και ποτέ δεν ξέρεις…).
Πέρα από αυτό, δημιουργεί και μια σημαντική υπαρξιακή κρίση στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς τα γιουχαΐσματα, οι «μπούκες» σε εκδηλώσεις αντιπάλων, οι εντάσεις που προκαλούν επέμβαση των ΜΑΤ  και η «ιερή» αγανάκτηση των διαμαρτυρόμενων δεν τους είναι άγνωστα. Τώρα όμως που βρέθηκαν από την άλλη πλευρά, είναι αναγκασμένοι να τα απαρνηθούν. Με αποτέλεσμα να παράγουν αυθεντικό σουρεαλισμό.
Γράφει λοιπόν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στου Ζωγράφου:
«Η σημερινή εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας». Που σημαίνει ότι ή όσα γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν κι αυτά εκτός Αριστερής (σ.σ.: με το «Α» κεφαλαίο, βεβαίως-βεβαίως) αντίληψης και ιδεολογίας ή ότι Αριστερός είναι όποιος φροντίσει να το πει πρώτος (σ.σ.: σαν την καλή θέση στο αεροπλάνο).
Πάντως η σύγκρουση ανάμεσα στους πρώην συντρόφους δίνει κι ένα δίδαγμα. Οτι με αυτούς τους ρυθμούς, σε λίγο καιρό και οι ενδεχόμενοι αποσχισθέντες τις ΛΑΕ θα μπορούν να παρεμβαίνουν έτσι «δυναμικά» στις ομιλίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και στη συνέχεια οι αποσχισθέντες από τους αποσχισθέντες στις εκδηλώσεις των πρώην συντρόφων τους κοκ. Και πάντα οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν καταγγελίες ότι αυτό που γίνεται είναι ξένο προς την Αριστερά. Μέχρι που τελικά θα φτάσουμε στο σημείο ο τελευταίος αποσχισθέντας να διακόπτει την ομιλία των δύο από τους οποίους αποσχίσθηκε. Ο,τι κάνει και η κυρία Λουκά δηλαδή.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά