Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τι γυρεύει ο Πρόεδρος στο πάρτυ με τους υπουργούς;

Δεν θα πληρώνουμε παραπάνω μόνο για τις συνοδείες του Προέδρου και του πρωθυπουργού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αλλά και των υπουργών Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών, σύμφωνα με την τροπολογία που ψήφισε νύχτα η συγκυβέρνηση! Πάρτυ με τις τσέπες μας δηλαδή.
Για το θέμα, η κυβέρνηση απάντησε με ψέματα στα έτσι κι αλλιώς φτηνά επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, που ήταν μόνο για εντυπωσιασμό,  για το πόσο θα χαρατσώνονται επιπλέον από δω και πέρα οι πολίτες για όλες αυτές τις συνοδείες, που δεν περιορίζονται μόνο σε άνδρες ασφαλείας!
Η μεν κυβέρνηση ανακοίνωσε ψευδώς ότι ο νέος νόμος αφορά μόνο σε μετακινήσεις του εξωτερικού και ότι καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες παρουσίας Προέδρου και πρωθυπουργού λόγω των έκτακτων συνθηκών. Τρίχες!
Η δε αντιπολίτευση εστίασε περιπτωσιολογικά στο ότι
οι συνοδοί θα μένουν στα ίδια ξενοδοχεία με τους δύο αξιωματούχους, λες κι αυτό είναι το θέμα! Τρίχες!
Αν υπάρχει ένας λόγος που η χώρα βρίσκεται σ' αυτά τα χάλια είναι και γιατί κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο σοβαρότητας, συγκρότησης μόρφωσης και ευφυίας από την εποχή της μεταπολίτευσης. Ζούμε τον πάτο.
Τι κατάλαβε ο πολίτης ότι συμβαίνει και τι κατάλαβε ότι θα του στοιχίσουν επιπλέον από δω και πέρα αυτές οι συνοδείες, που δεν προσδιορίζονται κιόλας! Θα είναι αστυνομικοί; Μπράβοι; Σύμβουλοι; Μετακλητοί υπάλληλοι;  Μάγειροι; ταχυδακτυλουργοί; Η τροπολογία δεν μας λέει! Η αντιπολίτευση δεν αναρωτιέται. Η κυβέρνηση σωπαίνει. Ορίστε τι λέει η τροπιολογία:
«Με την υπόψη (!) τροπολογία τροποποιούνται- συμπληρώνονται οι διατάξεις του νόμου, αναφορικά με τις δαπάνες των μετακινούμενων προσώπων με εντολή φορέα του Δημοσίου εντός και εκτός επικράτειας…»
Εδώ αποκαλύπτεται το πρώτο ψέμα της κυβέρνησης. Δεν αυξάνονται οι δαπάνες μόνο των εκτός χώρας συνοδών, αλλά και των εντός. Πάμε παρακάτω.
Μέχρι σήμερα οι συνοδοί ασφαλείας ΚΑΙ τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό επιτρεπόταν να μετακινούνται εκτός έδρας μέχρι 60 μέρες το χρόνο.  Δηλαδή δύο (2) μήνες!
Η παράγραφος 1 της τροπολογίας τους εξαιρεί όλους από τον περιορισμό αυτό. Βάζει άλλον; Όχι! Μπορεί να λείπουν και 12 μήνες! Πληρώνει το κορόιδο.
Το δεύτερο ψέμα στη χτεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, λοιπόν είναι ότι η τροπολογία αφορά μόνο στους συνοδούς ασφαλείας! Πάμε παρακάτω.
Στην παράγραφο 2 της τροπολογίας:
«ορίζεται ότι τα μέλη της αποστολής, που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν (είναι το ελληνικό βαραίνουν!) τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου.»
Εδώ αποκαλύπτεται ότι θα πληρώνουμε επιπλέον ΚΑΙ τις συνοδείες των τριών υπουργείων, έξοδο που έγινε γαργάρα από την κυβέρνηση και δεν τονίστηκε ούτε από την αντιπολίτευση ούτε από τα ΜΜΕ! Σκοπιμότητα; Όχι. Ανεπάρκεια και ανοησία.
Πόσο θα μας κοστίσει το νέο κουστούμι της αριστερής ροπής προς την αστική καλοπέραση; Το Λογιστήριο του Κράτους σηκώνει τα χέρια:
«Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού πρόσθετη ετήσια δαπάνη από την κάλυψη του κόστους:
α. μετακίνησης εκτός έδρας των συνοδών του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού πέραν του ανωτάτου ορίου των εξήντα(60) ημερών κατ έτος επιτρεπομένων ημερών
β. διαμονής των συνοδών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο ίδιο ξενοδοχείο με τα πρόσωπα που συνοδεύουν, λόγω διαφοράς της κατηγορίας καταλύματος.
Το ύψος της εν λόγω δαπάνης εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κλπ)».
Αυτά λέει το Λογιστήριο του Κράτους. Τροπολογία με επιβάρυνση του προϋπολογισμού χωρίς τιμολόγηση από το Λογιστήριο είναι από τα ανήκουστα.
Ποιος υπογράφει αυτές τις ρυθμίσεις; Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης. Δημοκράτες, που πονάνε το λαό.
Μπροστά σε όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε να πει, ότι «η τροπολογία αφορά στην κουστωδία του κ. Τσίπρα στην Πάρο», ενώ η λοιπή αντιπολίτευση ούτε που ασχολήθηκε με τα υπουργεία!
Το σκάνδαλο είναι
1. Ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε να συμμετάσχει σ αυτό το προκλητικό για την κατάσταση του λαού πάρτυ, πολύ περισσότερο που οι υποχρεώσεις του δεν έχουν αυξηθεί για ταξίδια
2. Ότι η σημερινή κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες του λαού χωρίς να έχει περισσότερες υποχρεώσεις μέσα και έξω, από τη χώρα από όσες είχε μέχρι σήμερα και από όσας είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μ' αυτά τα δεδομένα έχουμε να κάνουμε με μια νεοπλουτίστικη αρχοντοχωριάτικη νοοτροπία στις πλάτες του λαού. Αφού ο ίδιος τους ανέχεται.
Γ Παπαδόπουλος-Τετράδης-liberal.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά