Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η κορδέλα θέλει τέχνη...

Για δεύτερη φορά πάει σε εγκαίνια ο πρωθυπουργός και δυο φορές κατορθώνουν να τα επισκιάσουν με άστοχες και βιαστικές ενέργειες, και να του τα καταστρέψουν.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το Νοσοκομείο Σαντορίνης, αλλά δύο ημέρες μετά πέντε γυναίκες πήγαν να γεννήσουν και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία επειδή το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διέθετε τμήμα αιμοδοσίας και νεογνολογικό τμήμα.
Σήμερα ο πρωθυπουργός πάει στην Πάρο για να εγκαινιάσει το νέο αεροδρόμιο του νησιού και ήδη η επίσκεψή του έχει αμαυρωθεί από τις εντυπώσεις που προκάλεσε η τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δικαιολογηθούν οι υπέρογκες δαπάνες της πολυμελούς συνοδείας του.
Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, η συνοδεία του δεν

θα είναι πολυμελής, αλλά ούτε και πολυδάπανη. Η προγραμματιζόμενη τριήμερη παραμονή της πολυπληθούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην Πάρο (Παρασκευοσαββατοκύριακο με τα όλα του δηλαδή) ακυρώθηκε.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Πάρο στις έντεκα το πρωί και θα αναχωρήσει στις οκτώ το βράδυ, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει.
Κι έχει ήδη γίνει διπλό, αφού το αεροδρόμιο της Πάρου δεν αποπερατώθηκε χάρη στην φροντίδα του κράτους, αλλά χάρη στις άοκνες προσπάθειες των Παριανών και του Δημάρχου τους, που μόλις ένα χρόνο πριν, ανακοίνωνε οτι ξεκινά ...έρανο για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Προσέξτε τι δήλωνε στις 5 Ιουνίου ο δήμαρχος Πάρου:


“Το σίγουρο είναι ότι η Πολιτεία, δεν δείχνει να έχει τη δυνατότητα άμεσης λύσης του προβλήματος. Κινητοποιήσαμε κατοίκους, φορείς και χορηγούς, όσους τουλάχιστον έχουν αντίληψη του μεγέθους και του επείγοντος και δεν αρκούνται στο να επισημαίνουν το πρόβλημα πίνοντας το «φραπέ» τους στις παραλίες. Ναι, κάνουμε έρανο. Για να καταδείξουμε την αδυναμία του Κράτους”.
Και τώρα που οι Παριανοί τα κατάφεραν, βάζοντας στην άκρη όσους τους άκουγαν πίνοντας τον φραπέ τους, ο πρωθυπουργός πάει να κόψει την κορδέλα.
Αλλά και η κορδέλα θέλει την τέχνη της.
Πέρα από τα ερωτηματικά που δημιουργούν τέτοιες κινήσεις (τι τις θέλει τις κορδέλες και τα εγκαίνια μια κυβέρνηση που λέει οτι είναι μακριά οι εκλογές;) τα εγκαίνια θέλουν την μαστοριά τους για να είναι αποδοτικά.
Κι άλλοι έκοβαν κορδέλες στο παρελθόν, αλλά φρόντιζαν προηγουμένως να έχουν ολοκληρώσει το έργο και να φροντίσουν και την χρηματοδότησή του.
Όταν όμως οι υπουργοί αδιαφορούν και πίνουν ατάραχοι τον φραπέ τους, ούτε σωστά εγκαίνια δεν μπορούν να οργανώσουν.
Κι οι κορδέλες κόβονται στραβές... Κι οι φωτογραφίες βγαίνουν σκοτεινές...

Β. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά