Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Από τον τζόγο και τον τσαμπουκά στην οπισθοχώρηση

Τελικά φαίνεται να δικαιώνονται όσοι, σε ανύποπτο χρόνο, προέβλεψαν ότι ο δίκην τυχοδιωκτικού χαρτοπαιγνίου πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη διατήρηση ή την απόκτηση τηλεοπτικών καναλιών, ότι τελικά όλο αυτό το … Παππατζίδικο παιχνίδι θα προετοίμαζε τον τάφο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το παιχνίδι αυτό δεν στήθηκε τυχαία, ούτε και συμπτωματικά. Ήταν ήδη προαποφασισμένο από την τριανδρία Τσίπρας-Παππάς-Κρέτσος, με τους πρώτους ισχυρούς κόλαφους από τη δημοσκοπική κατρακύλα του ψευδοαριστερού κυβερνώντος καθεστώτος, με τις ιδεοπολιτικές ρίζες μιας λατινοαμερικάνικης ολιγαρχικής Μπανανίας.
Οι δύσμοιροι επίδοξοι αναμορφωτές της Ευρώπης (!) (με εμπροσθοφυλακή τον αρχικαταληψία Αλέξη και επ’ ολίγον τον
συνοδοιπόρο  του Ιγγλέσιας των Podemos), για να βουλώσουν τις τρύπες από το κλυδωνιζόμενο κομματικό-κυβερνητικό σκάφος και για να γλιτώσουν τον καταποντισμό τους, παίζουν σήμερα τους τελευταίους σημαδεμένους άσσους στο καρέ της πολιτικής απάτης.
Πρώτος άσσος η φίμωση της πολυφωνικής και ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης, με την ομηρία του ΕΣΡ και την αναγόρευση του Ν. Παππά σε υπερυπουργό Προπαγάνδας που θα τον εζήλευε και ο Μανιαδάκης της Μεταξικής περιόδου.
Δεύτερος σημαδεμένος άσσος ο τσαμπουκάς της ψυχολογικής και σωματικής τρομοκρατικής βίας (Η vis compulsiva και absoluta των Ρωμαίων δικτατόρων). Μόλις πριν λίγα 24ωρα, ο Ν. Παππάς σε άρθρο του, μνημείο απρόκλητου θράσους, προανήγγειλε οριστική δια νόμου (ή μάλλον manu militari) κατάργηση του ΕΣΡ και με ελεεινή περιφρόνηση προς τους κοινοτικούς κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής ελευθερίας κίνησης των ιδεών. Και αυτό με άμεσο στόχο τόσο αυτός όσο και ο Αλ. Τσίπρας ν’ αναγορεύσουν τον Γιάννη Καλογρίτσα σε μοναδικό εκφραστή της καθεστωτικής τους φωνής.
Ο Καλογρίτσας, τελείως απένταρος, από τη διασπάθιση των θαλασσοδανείων, από την κομματική τράπεζα του ΣΥΡΙΖΑ (Αττικής), ζήτησε χθες 48ωρη προθεσμία, για την καταβολή του υπέρογκου τιμήματος προς απόκτηση του καναλιού. Το αίτημά του απορρίφθηκε και ο Καλογρίτσας, σε στρεψόδικη και συνάμα δακρύβρεχτη ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό.
Δεν ετόλμησε ο αθεόφοβος να ομολογήσει, ότι μετά το μπαράζ των αποκαλύψεων, για τις οικονομικές του ατασθαλίες με τις πλάτες του τριδύμου Ν. Παππάς-Αλ. Τσίπρας-Χρ. Σπίρτζης, όλες οι τράπεζες έκλεισαν τις πόρτες τους στον άνθρωπο-σήμα κατατεθέν της Συριζανελικής απάτης.
Και τώρα, η ώρα της πικρής για τους θρασείς αλλά και αφελείς του ΣΥΡΙΖΑ αλήθειας:
Εάν δεν εκινητοποιείτο το δημοσιογραφικό σώμα, για ν’ αποκαλύψει, με αδιάσειστα στοιχεία όλο το εύρος του τυχοδιωκτικού τζόγου, αλλά και τη θρασυδειλία του κυβερνητικού τσαμπουκά, ο Καλογρίτσας μαζί με τον …. λαγό του, τον Ιβάν Σαββίδη, ήδη θα εξέπεμπαν τηλεοπτικούς διθυράμβους για την μνημειώδη αμαρτωλή τριανδρία Τσίπρα-Κρέτσου-Παππά γιατί όχι και για τον επιμελώς ολισθήσαντα από τη λαϊκή χλεύη Χρ. Σπίρτζη;
Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά