Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για την Παιδεία (ή, όταν το Tefal χάνει την αντικολλητική επίστρωση)

Περισσότερο με αντιπαράθεση καφενείου παρά με σοβαρή ανταλλαγή απόψεων για την Παιδεία έμοιαζε η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας πολύ λίγα πράγματα είπε για το πώς το εκπαιδευτικό σύστημα θα μπορούσε να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί, αρκούμενος να θριαμβολογήσει που όταν άνοιξαν τα σχολεία υπήρχαν βιβλία και ψελλίζοντας ότι θέλει να μην είναι το γυμνάσιο εξετασιοκεντρικό και σταδιακά να επιλέγουν τα πανεπιστήμια τους φοιτητές που επιθυμούν. Τι άλλο είπε ο πρωθυπουργός; Οτι δεν είναι σωστή η διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Σα να λέμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να παράγουμε στρατιές πτυχιούχων που δεν θα βρουν ποτέ δουλειά απλώς και μόνο επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κολλημένοι με την πολεμική ενάντια στις επιχειρήσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι

θέλει να διχάσει τους Έλληνες και στα θέματα της Παιδείας. Μίλησε για ένα νέο σχολείο,δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και δήλωσε ότι θα επανασυσταθούν τα συμβούλια διοίκησης στα ΑΕΙ με καθηγητές εγνωσμένης αξίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο και στα θέματα της περίφημης «διαπλοκής». Ισως η Ελλάδα είναι η μοναδική πολιτισμένη χώρα της Δύσης όπου θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για να εκτοξευθούν αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλο. Πέρα από το να δηλητηριάζουν τους πολίτες με μίσος για τους πλούσιους και επιτυχημένους, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν ότι είναι ώρα να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν.

Λίγες ημέρες μετά το φιάσκο με τον εργολάβο που ήθελε να γίνει καναλάρχης αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί όταν διαπιστώθηκε ότι εκτός από κουμπάρος δύο υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπαιρνε αφειδώς δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων από την Τράπεζα Αττικής με το OK της κυβέρνησης Τσίπρα την ώρα που είχε ψεύτικο πόθεν έσχες και βάση των εισοδημάτων του είναι περίπου.... κλοσάρ, κακό της κεφαλής όσων κυβερνητικών στελεχών επικαλούνται το νόμο και θέλουν να βαφτίσουν το ξύδι... γλυκάδι.

Εκτέθηκε ο κ. Τσίπρας. Από ατσαλάκωτος, τώρα θυμίζει το διάσημο τηγάνι Tefal που αρχίζει να χάνει την αντικολλητική επίστρωση... τεφλόν. Και ξέρετε όλοι τι γίνεται όταν τα Tefal χάνουν την αντικολλητική τους επίστρωση.

Αντί να ακούμε απεραντολογίες για τους κακούς που μας έφεραν στο σημερινό χάλι, είναι ώρα να εξηγήσουν οι σημερινοί κυβερνώντες:

- Τι λένε για την έκθεση του ΔΝΤ που αποκαλύπτει όσα έχουμε να περάσουμε τα επόμενα χρόνια;

- Τους απασχολεί που μέχρι το 2050 η ανεργία θα είναι κολλημένη σε διψήφιο ποσοστό;

- Έχουν αντιληφθεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι θνησιγενές; Ή μήπως δεν ακούνε τα καμπανάκια; Μπορούν να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει όταν δύο μήνες μετά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου τα ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις παρ' ότι μειώθηκαν οι αποδοχές και αυξήθηκαν οι εισφορές;

- Τι έχουν να πουν για το γεγονός ότι οι μισοί συνταξιούχοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας;

- Μπορούν να σκεφτούν και να αντιληφθούν τι σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι κάτω από τη Ναμίμπια στο δείκτη ανταγωνιστικότητας, δηλαδή η συμπαθής αφρικανική χώρα πιο εύκολα προσελκύει επενδύσεις απ' ότι η Ελλάδα;

- Πόσο σανό νομίζουν ότι τρώμε και συνεχίζουν το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι «δεν θέλουμε να πουληθεί το Ελληνικό, αλλά ψηφίζουμε την ιδιωτικοποίηση»;

-Πόσο ανόητους μας θεωρούν όταν λένε ότι δεν επεδίωξαν να αυξηθεί το τίμημα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου επειδή τα χρήματα θα πάνε στο χρέος; Και το χρέος της Ελλάδας, καλή μου κυρία, ποιος θα το ξεπληρώσει; Μήπως οι πολίτες της... Ναμίμπια;

Μάκης Πολλάτος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά