Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Οι αλήθειες του Κ. Σημίτη

Στο βιβλίο του «Υπάρχει λύση;», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτησή του με τον Γ. Πρετεντέρη, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προειδοποιεί ότι η χρεοκοπία είναι πάντα μπροστά μας.
«Η αποφυγή του ναυαγίου δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο λιμάνι. Είμαστε στην ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξέρουμε που ακριβώς. Ερχονται νέες θύελλες. Και είναι ακόμη άγνωστο αν το πλήρωμα και οι επιβάτες θα αντέξουν, στο σύνολό τους τις περιπέτειες», σημείωνει.
Ο κ. Σημίτης εξηγεί ότι δεν είναι πιθανό ένα τέταρτο μνημόνιο, όχι γιατί θα το απορρίπτουμε εμείς, αλλά επειδή θα διαφωνήσουν οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Εξηγεί επίσης ότι το

υπερταμείο και ο κόφτης συνιστούν δέσμευση σε πολυετή διεθνή εποπτεία και καταλήγει ότι είτε το 2018 η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές είτε θα πτωχεύσει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να αφυπνίσει το πολιτικό σύστημα, ενημερώντας την κοινωνία (όποιον μπορεί να ακούσει) για όσα έρχονται. Μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται – δυστυχώς.

 http://metarithmisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά