Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δώστε τους μνημόνια να υπογράψουν!

Μείναμε άφωνοι με την επιστολή Τσακαλώτου. Ούτε ο Σόιμπλε θα τολμούσε να υπαγορεύσει ένα τέτοιο δουλοπρεπές κείμενο. Και ποιος το υπογράφει; Ο εκπρόσωπος των πενήντα τριών. Της πιο Αριστερής, της πιο ριζοσπαστικής τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτοί μπορούν και υπογράφουν τέτοια κείμενα, ποιος θα εμποδίσει τον Αλέξη να υπογράψει τα πάντα; Δώστε στους πρόθυμους λευκά χαρτιά.
Το ερώτημα ύστερα απ’ όλα αυτά παραμένει: Γιατί το έκαναν; Ποιος λόγος τους υπαγόρευσε να ξεκινήσουν όλους αυτούς τους άκομψους θεατρινισμούς, εφόσον ήσαν αποφασισμένοι, όπως φάνηκε, να υπαναχωρήσουν τόσο άτσαλα. Ποιος πιστεύει στα αλήθεια ότι σε αυτή την μάχη η κυβέρνηση κέρδισε έστω κι έναν πόντο στην μάχη της με την αντιπολίτευση;
Μην μιλήσει κανείς για
κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο. Ούτε καν για κάποιο τακτικισμό της προκοπής. Πιο πολύ μοιάζει με το σύστημα «γιουρούσι» που εφαρμόζαμε πιτσιρικάδες, παίζοντας ποδόσφαιρο στις αλάνες. Πάμε, κι ότι κάτσει. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ δεν μιλάμε για ασκέρια ξυπόλητων πιτσιρικάδων, αλλά για μία κυβέρνηση που έχει στην πλάτη της μία ολόκληρη χώρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας θεοποιήθηκε από τους οπαδούς του ως ένας θεόσταλτος ηγέτης που θα έβγαζε την χώρα από τα μνημόνια και θα την γλίτωνε από την δυστυχία της. Η χρυσή μπογιά με την οποία επιχειρήθηκε να ντυθεί το αγόρι που μας το παρουσίασαν ως «εθνάρχη» έχει ήδη ξεβάψει. Ο βασιλιάς είναι πράγματι γυμνός, αλλά αυτό με έναν τρόπο το γνωρίζαμε. Εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι το ήξερε κι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή!
Ποιο αντιμνημόνιο, ποια επανάσταση, ποια Αριστερά; Όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από μία παρέα ως ιδέες, σύμβολα, συνθήματα, για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Και τώρα δείχνει πρόθυμη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να παραμείνει. Είναι η κυβέρνηση των προθύμων. Είναι η κυβέρνηση που μπορεί να υπογράφει επιστολές όπως αυτή του κ. Τσακαλώτου. Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν άλλη κυβέρνηση σαν κι αυτή. Δεν έχει επιδείξει άλλη κυβέρνηση τόση δουλοπρέπεια προς τις μεγάλες δυνάμεις του εξωτερικού. Έχουν ξεπεράσει ακόμη και το περίφημο «ιδού ο στρατός σας». Ο κ. Τσακαλώτος προχώρησε μερικά βήματα πιο πέρα: «Ιδού η χώρα σας»!
Θα υπογράψουν τα πάντα. Οποιοδήποτε χαρτί, οποιαδήποτε επιστολή. Ακόμη και λευκές επιταγές είναι έτοιμοι να υπογράψουν. Αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν τους πειράζει αν χάνουν έδαφος στην κοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις, η άποψη που έχουν οι πρώην ψηφοφόροι τους, η καθημερινότητα όλων μας. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι ένας επικίνδυνος ξενιστής που απειλεί με την παραμονή του στον οργανισμό μας μια ολόκληρη χώρα.
Παρόλα αυτά δεν θα αποφύγουν την ετυμηγορία του λαού. Θα συρθούν αργά ή γρήγορα σε εκλογές και θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για τις άθλιες επιλογές τους. Το πρόβλημα είναι ότι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η χώρα εκείνη την στιγμή. Όσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μέσα σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ένα υγιές κομμάτι που θα αντιδρούσε σε μία πορεία προς ένα νέο μνημόνιο. Κι αναφερόντουσαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στους 53. Αυτή η επιστολή πρέπει να διέλυσε και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις που μπορεί ακόμη να είχαν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτή την επιστολή. Θα στοιχειώνει την Αριστερά και τους Τσακαλώτους για πολλά – πολλά χρόνια. Και κατά τον ίδιο τρόπο θα στοιχειώνει τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού.  Δεν υπέγραψαν για λογαριασμό τους. Έδωσαν αντιπαροχή το μέλλον μας και το αντάλλαξαν με λίγο ακόμη καιρό  στην καρέκλα της εξουσίας…
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά