Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η ντροπή της ΕΡΤ και η δικαίωση του Α. Σαμαρά


Ο τρόπος που παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν οι προεδρικές εκλογές στην Γαλλία από την δημόσια τηλεόραση, προσέβαλε τις δημοκρατικές ευαισθησίες κάθε πολίτη, που θεωρούσε αυτονόητα τα δημοκρατικά κεκτημένα της Μεταπολίτευσης.
Κι όμως 43 χρόνια μετά, η τηλεόραση που την χρυσοπληρώνει ο Ελληνικός λαός, απέδειξε πως στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κανένα δημοκρατικό κεκτημένο. Όλα είναι στον αέρα πλέον. Προφανώς, οι δημοσιογράφοι και οι σχολιαστές της ΕΡΤ, ούτε ακροδεξιοί έγιναν, ούτε ρατσιστές.
Αφουγκράστηκαν την κυβερνητική βούληση και έπραξαν δεόντως. Στις ημέρες μας το να έχει κάποιος δουλειά, είναι σημαντικό. Συνεπώς, το πρόβλημα είναι διπλό. Η δεδηλωμένη κυβερνητική επιθυμία  να εκλεγεί η Μ.Λεπέν και η εξαρτημένη δημόσια τηλεόραση, που θεώρησε σκόπιμο να εκφράσει, επί της οθόνης, αυτήν την επιθυμία.
Δεν πρέπει να λησμονεί ο αναγνώστης, πως η
συγκατοίκηση στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, επέφερε σημαντική αλλοίωση της ιδεολογικοπολιτικής φυσιογνωμίας του πρώτου, με την αφομοίωση σημαντικών χαρακτηριστικών του δεύτερου. Ο αντιευρωπαϊσμός, η αντισυστημικότητα, ο εθνολαϊκισμός, που εισχώρησαν,  κυριαρχικά, στον πολιτικό λόγο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την εξώθησαν να υποστηρίζει- στο διεθνές επίπεδο- πολιτικές δυνάμεις, που ελάχιστη σχέση έχουν με τις αρχές και τις αξίες μιας δημοκρατικής πολιτείας και μιας ανοιχτής κοινωνίας.
Το τηλεοπτικό κυβερνητικό φερέφωνο, στο πλαίσιο της προώθησης των θέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις γαλλικές εκλογές, έκλεισε το μάτι πονηρά στην Μ. Le Pen. Και δεν ήταν μόνον αυτό. Από την συνολική εικόνα που εξέπεμπαν οι σχολιαστές και οι καλεσμένοι τους στην ΕΡΤ, έβγαινε η πίκρα για το αποτέλεσμα. Στενοχωρήθηκαν και το έδειχναν. Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησαν.
Όταν το καλοκαίρι του 2013 η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, δέχθηκε σκληρή κριτική όχι μόνον από τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και από ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών. Το «μαγαζί» όμως ήταν χαλασμένο. Και αυτό φαίνεται και σήμερα.
Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά, ο Α. Σαμαράς δικαιώνεται. Όσοι του ασκήσαμε κριτική τότε—μεταξύ των οποίων κι εγώ—θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας σήμερα. Και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να εξετάσει συγκεκριμένα τι θα κάνει με την δημόσια τηλεόραση.
Προς το παρόν καλό, θα είναι να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από τα πάνελ της ΕΡΤ, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την ντροπιαστική εικόνα που αυτή παρουσιάζει.
Ούτως ή άλλως μιλούμε για θλιβερές, ακριβοπληρωμένες όμως, θεαματικότητες.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Τό αν δικαιώθηκε ό σαμαράς καί ο άδωνις μέ τίς απολύσεις,φάνηκε στίς εκλογές.
    Οσο λειτουργεί ή ΕΡΤ,ώς κρατική,πάντα είναι ή φωνή τής κυβέρνησης.
    Ως πρός τίς γαλλικές εκλογές,ό σύριζα δείχνει νά προσδοκά τή διάλυση τής ευρωζώνης.
    Τή διάλυση τής ευρωζώνης διακηρύσσει μέ δυνατή φωνή τό κόμμα τής λεπέν.
    Επομένως ή ΕΡΤ απλά μετέφερε τήν επιθυμία τού σύριζα,τώρα αν αυτή ή επιθυμία γίνει καί
    πραγματικότητα,υπομονή μέχρι τίς επόμενες εκλογές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά