Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η ιστορική χειραψία Παπανδρέου – Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη

Μπορεί οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να ήταν πολιτικοί αντίπαλοι και να είχαν σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή, ωστόσο όταν έπρεπε παραμέριζαν τις διαφορές τους και επεδείκνυαν τον απαιτούμενο πολιτικό σεβασμό ο ένας στον άλλον, ίσως σε αντίθεση με ό, τι βλέπουμε σήμερα… Μια τέτοια περίπτωση ήταν πριν 29 χρόνια, μετά την τραγική δολοφονία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μπακογιάννη, από την 17 Νοέμβρη. Μετά τη δολοφονία του Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε στη Βουλή στην οποία εξέφρασε την
ευχή να είναι το αίμα του Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα στον τόπο. Οι ηγέτες της Αριστεράς, Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας Κύρκος, χειροκρότησαν θερμά την ομιλία του, ενώ ο μεγαλύτερος πολιτικός του αντίπαλος, Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στα έδρανα της ΝΔ για να τον συλλυπηθεί προσωπικά, σε μια εικόνα πολιτικού πολιτισμού και ενότητας του πολιτικού κόσμου που σπάνια βλέπουμε πλέον στην Ελλάδα. 
thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά