Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αντισταθείτε !


Μόνο τραγική σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στην επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας μας, η Δικαιοσύνη εξεγείρεται για να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου, ενώ τα κόμματα καλούν τους πολίτες να επαγρυπνούν για την προστασία των δημοκρατικών μας κεκτημένων. Και μόνο βαθιά ανησυχία μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι 43 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που άνοιξε ο δρόμος προς τη δημοκρατική ομαλότητα το χρονικό διάστημα αυτών των τεσσάρων δεκαετιών συστέλλεται τόσο ώστε να δίδεται η εντύπωση στους κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματος πως η δημοκρατία κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι εκεί όπου βρέθηκε εκείνη την αποκρουστική επταετία: στο απόσπασμα.
Η πολιτική ιστορία της χώρας μας είναι πολύ πλούσια. Οπως φαίνεται όμως δεν είναι τόσο πλούσια ώστε να μην εμπλουτίζεται συνεχώς από νέα, πρωτοφανή γεγονότα. Γιατί είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος ανώτατου δικαστηρίου αναλαμβάνει να μιλήσει εξ ονόματος όλων των δικαστών για να υπενθυμίσει στους βυσσοδομούντες υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι σε μια δημοκρατία οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορεί να γίνονται στόχος άκριτων ενεργειών, λοιδοριών, αδικαιολόγητων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών και πως τα όργανα της πολιτείας πρέπει να περιορίζονται αυστηρά στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το Σύνταγμα.
Μόνο ως κακής ποιότητας ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί το γεγονός πως η κυβέρνηση που συστήθηκε στους πολίτες ως κάθε λέξη του Συντάγματος καταπατά με τέτοιο βάναυσο τρόπο τις πλέον θεμελιώδεις από τις αξίες του, ότι γίνεται η βασική πηγή μιας δημοκρατικής ανασφάλειας, πρωτόγνωρης σε αυτά τα 43 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Η αντίδραση των θεσμών, τόσο της Δικαιοσύνης όσο και των πολιτικών κομμάτων, μαρτυρά ότι τα δημοκρατικά αντισώματα είναι ισχυρά. Εξίσου ισχυρή είναι και η δημοκρατική συνείδηση των πολιτών. Η δημοκρατία αυτή τη φορά δεν θα βρεθεί στο απόσπασμα. Ωστόσο, η επαγρύπνηση και αντίσταση όλων μας στην αντιδημοκρατική βαρβαρότητα είναι επιβεβλημένη.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά