Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δεν «το 'χει» το παιδί


Μας είπαν ότι με το τρίτο μνημόνιο θα ερχότανε η εκτόξευση της Οικονομίας. Ότι είχαν ραντεβού με την ανάπτυξη το Πάσχα του 2016. Ότι θα τελείωνε η αξιολόγηση και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Τώρα μας λένε ότι από τον Σεπτέμβριο θα είναι αλλιώς. Ήρεμα σύντροφοι! Δεν χρειάζεται να βγάλετε έξω το κτήνος. Να κυβερνήσετε χρειάζεται. Το έχετε;
Έχουν περάσει απo το στάδιο εκείνο που περίμεναν εκστασιασμένοι την εκτίναξη του ελατηρίου, στην επόμενη: Σε εκείνη που διαρκώς υπόσχονται στον εαυτό τους μία νέα αρχή. Έτσι, διαδίδουν ότι από αυτόν τον Σεπτέμβριο όλα θα είναι διαφορετικά. Ότι ο μεγάλος αρχηγός θα αλλάξει στρατηγική και θα κατατροπώσει τους εχθρούς του. Αν δεν πρόκειται για μία προσπάθεια ενίσχυσης της ψυχολογίας του
στρατεύματος, τότε, αντικειμενικά, έχουμε μεγάλο πρόβλημα.
Θυμάμαι όταν πιτσιρικάδες παίζαμε ποδόσφαιρο στην αλάνα. Δεν ανεχόμασταν την ήττα, όσο βαριά κι αν ήταν αυτή. Πάντοτε δίναμε την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα κι ας ξέραμε ότι αυτό ήταν ένα ψέμα. Μας βοηθούσε, όμως, να νιώθουμε καλύτερα. Εντάξει, χάσαμε, αλλά την επόμενη φορά θα τους δείξουμε εμείς!
Το κλίμα στην αγορά δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή θα έρθουν οι Γάλλοι να κάνουν δύο – τρεις τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά. Ούτε γιατί ο πρωθυπουργός μας αρχίζει να ανακαλύπτει ότι οι Καπιταλιστές δεν είναι σκιτζήδες και απατεώνες, όπως συνέβη πρόσφατα με την επένδυση του Παπαστράτου. Το κλίμα στην αγορά αλλάζει όταν γεμίζουν τα πορτοφόλια των ανθρώπων.
Το κακό για την χώρα είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι! Μακάρι να άλλαζε! Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο κ. Τσίπρας και οι Πραιτοριανοί του, οι μόνοι που αντιπολιτεύτηκαν σκληρά αυτή την κυβέρνηση ήσαν οι ίδιοι! Αυτοί επέλεξαν να χωρίσουν τους Έλληνες σε φίλιες και εχθρικές δυνάμεις με εκείνο το «ή αυτοί ή εμείς». Αυτοί κυνήγησαν με λύσσα επενδύσεις, όπως του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Χρυσού. Αυτοί αποφάσισαν να εξοντώσουν με υπερβολικούς φόρους τη μεσαία τάξη. Αυτοί πέταξαν στα σκουπίδια οποιαδήποτε προσπάθεια συναίνεσης.
Δεν θα συμβεί κάτι το σημαντικό από τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς! Δεν θα αλλάξει κάτι. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των φορολογουμένων προς το ελληνικό δημόσιο θα συνεχίσουν να αυξάνονται, η έλλειψη εμπιστοσύνης θα συνεχίσει να διαλύει οποιαδήποτε θετική προοπτική.
Προχτές μαζεύτηκαν οι χώρες του Νότου να συζητήσουν για το προσφυγικό. Εμάς δεν μας κάλεσαν! Λες και δεν μας αφορά το θέμα. Δεν μας παίζουν! Τα είχαμε πει, ότι θα συνέβαιναν αυτά τα πράγματα. Και θα συμβούν ακόμη χειρότερα. Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Δεν είναι ότι δεν το θέλει, είναι ότι δεν το έχει.
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

4 σχόλια:

  1. Ένα ανειπωτα δηλητηριασμενο αρθρο με μισος, ψευτιά και κακοηθεια του γνωστου γραφεια στο αναγνωστικο κοσμο του ιστολογιου της Πελασγιας!
    Συνηστω στους επισκεπτες εδώ να μην τα διαβαζουν , θα υποφερουν από το δηλητηριο και την ωμη σκεψη για το ποσο υποαναπτηκτους και ηλιθιους μας περναν κατι τέτοιοι γραφειαδες εμας, εδω στη ακρη της Ανατολικης Φθιώτιδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ.
    ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΣΑΙ.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:28
    Οι αφορισμοί δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία.
    Πες μας σε ποιο σημείο του άρθρου διαφωνείς , το να καταργήσουμε τις αντίθετες φωνές δεν νομίζεις ότι είναι τραγικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δημοκρατία είναι ένα δύσκολο πολίτευμσ γιατί πρέπει νσ αντιτιθέμεθα στα κατώτατα βίαια ενστικτά μας, να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στα πάθη και την λογική και να αντιληφθούμε πως η αγάπη και η ανεκτικότητα είναι σοφή, ενώ πως το μίσος και η μισαλλοδοξία ανόητη. Χρειάζεται μεγάλη αυτοπειθαρχία για να επιτρέψει κανείς στον αντίλογο να διατυπώσει την άποψή του ολοκληρωμένα χωρίς να τον διακόψει επειδή διαφωνεί. Χρειάζεται μεγάλη σοφία και ανιδιοτέλεια για να δεχθεί κανείς να αλλάξει γνώμη, να αναγνωρίσει πως η οπτική γωνία του άλλου μετά τον διάλογο και την επισήμανση λογικών επιχειρημάτων είναι τελικά ορθότερη και καλύτερη. Και τέλος, χρειάζεται μιας καλής, εξαιρετικής μάλλον ποιότητας παιδεία για να είναι εφικτά και να έχουν νόημα όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά