Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αν ο Καμμένος ήταν υπουργός της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ πως θ´αντιδρούσε;

 Ας θυμηθούμε μερικά αυτονόητα πράγματα για την υπόθεση Καμμένου.
Το πρώτο ερώτημα, σχετικά με την υπόθεση των 13 συνομιλιών του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη, που αποκάλυψαν τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", είναι πως θα αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν έκανε κάτι ανάλογο ένας υπουργός της ΝΔ. Δεν θα ασκούσαν κάθε κοινοβουλευτικό και άλλο όπλο; Κόλαση θα γινόταν! Και δικαίως. Δυσκολεύομαι να φανταστώ τον Σταύρο Κοντονή, το Νίκο Φίλη, τον πατέρα και υιό Παππά, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, να το καταπίνουν αμάσητο. Δεν μπορεί ένας υπουργός -της οποιασδήποτε κυβέρνησης- να μιλάει με ισοβίτη και μάλιστα μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης . Δεν είμαστε Κολομβία, δεν είμαστε Ουγκάντα.
Το δεύτερο ερώτημα είναι σε σχέση με την συνομιλία ανακριτικού λιμενικού υπαλλήλου με τον ίδιο ισοβίτη -βγήκαν στο διαδίκτυο τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα και ουδείς τα διέψευσε. Ο λιμενικός παρακινεί τον ισοβίτη να

"δώσει" όνομα επιχειρηματία και δια της σύνδεσης του με την οικογένεια Μητσοτάκη να την "εξολοθρεύσουν" για να μείνει "10 χρόνια" ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Πως θα αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αν μια τέτοια συνομιλία ήταν για να "τελειώσει" ο Αλέξης Τσίπρας; Δεν θα "ξύλωναν" τα πεζοδρόμια; Δεν θα έφερναν τα πάνω κάτω για ν´ αποκαλυφθεί κατά πόσο υπήρχε πολιτική σκευωρία; Και δικαίως. Δεν είμαστε Κολομβία, δεν είμαστε Ουγκάντα.

Πρόκειται για μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Υπάρχει συνταγματική διάκριση των εξουσιών. Οι δημοκρατικές ευαισθησίες δεν είναι αλά καρτ. Η τις έχεις ή δεν τις έχεις.

Το τρίτο ερώτημα είναι για το φαινόμενο Καμμένου. Οι ακρότητες του στο Twitter. Η πρόσφατη εξόρμηση του στο Λονδίνο που αποκάλυψαν τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ": ψώνισε ..."Μπάρμπι" όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος από πανάκριβο πολυκατάστημα με brands που δεν όμως δεν πουλάει τέτοιες κούκλες, έμεινε στο χλιδάτο Luxury hotel Mandarin Oriental, έκανε βραδυνή έξοδο σε καζίνο για να παίξει τζόγο κάτι που απαγορεύεται για υπουργό.

Δεν θα ξεσηκωνόταν στο πόδι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ αν ένας υπουργός κυβέρνησης της ΝΔ επιδιδόταν σε ανάλογες προκλήσεις; Και δικαίως. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με σημαία το ηθικό πλεονέκτημα. Σήμερα δεν ματώνει μύτη!
Ο Αλέξης Τσίπρας όταν διστάζει να ξηλώσει έναν ανίκανο υπουργό που φέρει βαριές πολιτικές ευθύνες όπως πχ για την τεράστια οικολογική καταστροφή ή αρνείται να πάρει αποστάσεις από τον κυβερνητικό του εταίρο που αποδεδειγμένα του κάνει κακό, δείχνει ότι σαφώς δεν είναι ο κυρίαρχος στο ενδοκυβερνητικό παιχνίδι. Οι σειρήνες της εξουσίας τον μέθυσαν τόσο πολύ που δεν έχει πλέον επιστροφή.
http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά