Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Δωσίλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος!

Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το «ατύχημα» Κουρουμπλή επισκίασε την ύπουλη λαθροχειρία Κοντονή στη Δυτ. Θράκη.

Υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ και παραίτηση για λόγους ευαισθησίας, ευθιξίας, τιμής (!!!) ή έστω τακτικισμού είναι σύντομο ανέκδοτο, εκτός κι αν το επιβάλλει η άμωμη θυσία για τη διάσωση και την περιφρούρηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο οποίος, όμως, ελάχιστη ανάγκη φαίνεται να έχει από αυτό, όχι γιατί είναι θωρακισμένος, τεφλόν ή σιδερένιος, όπως λέγαμε παλιά για τους πολιτικούς που δεν πάθαιναν τίποτα, αλλά για το αντίθετο: έχει πιάσει τόσο πάτο μέσα στον βάλτο των πολιτικών βοθρολυμάτων στα δύο χρόνια (και...) ΣΥΡΙΖΑ, που ο μαυρισμένος από τα πετρέλαια Σαρωνικός μοιάζει συγκριτικά με παραλία στις Μαλδίβες (ή στη Μήλο, το ίδιο κάνει). Ο Τσίπρας έχει ξεπεράσει ακόμη και τους Αμερικανούς πεζοναύτες που στην εκπαίδευση τούς ρίχνουν σ’ έναν λάκκο με shit (happens), όπου πρέπει να αναπνέουν με καλαμάκι, και δεν καταλαβαίνει Χριστό.
Τα άτομα, τόσο οι Συριζαίοι όσο και κυρίως οι γενίτσαροι νεοσυριζαίοι-φαρισαίοι, αλλά και ο συμπαθής κατά βάση υπουργός, είναι άπαιχτα στο να κάνουν το μαύρο άσπρο. Εφτασαν σε σημείο να εμφανίσουν μέχρι και την Eldorado να υποχωρεί και να μένει στη χώρα, αποκρύπτοντας φυσικά ότι ενέδωσαν με την πρώτη στις λογικές ή μη απαιτήσεις της. (Τα ίδια και με τον εμίρη του Κατάρ.) Τους έδωσαν, λοιπόν, δυο-τρεις ρυθμίσεις που ήθελαν και ήξεραν - και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μιλιά! Ναι, η σιωπή είναι όντως χρυσός... (Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ότι το χρυσωρυχείο θα κάνει όντως ζημιά στο περιβάλλον στο σημείο όπου βρίσκεται. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν τόσες και τόσες μικρές ή μεγάλες παραγωγικές δραστηριότητες που βρωμίζουν τον τόπο μας λόγω της φύσης τους, αλλά και γενικότερα εξαιτίας της ασυνειδησίας που διακατέχει λίγο πολύ τους πάντες, από τους κολοσσούς μέχρι τους μικρομεσαίους. Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει κανείς να βλέπει συγκριτικά και συνολικά τα θετικά και τα αρνητικά κάθε κατάστασης. Αν έχεις χρυσό, τον βγάζεις. Αν έχεις πετρέλαιο, το βγάζεις. Αν έχεις λιγνίτη, τον βγάζεις. Προσέχοντας πάνω απ’ όλα όσο μπορείς να ακολουθείς τους νόμους και να μη βρωμίζεις το περιβάλλον. Αλλιώς πάμε όλοι για βρούβες και διαλογισμό!)


Εχει βρωμίσει τόσο πολύ την Ελλάδα και τον ίδιο τον Ελληνα, από πάνω μέχρι κάτω, η κυβέρνηση Τσίπρα, ανίκανη, συνειδητά και δωσιλογικά, προκειμένου δηλαδή να παραμείνει στην εξουσία, που το ατύχημα της «Αγίας Ζώνης ΙΙ» αποτελεί υπό μια έννοια μικρογραφία μπροστά σε αυτό που έχει συμβεί στη χώρα. Σε μια κοινωνία που έχει πάει άπατη, ήτοι σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους που τους έχουν μαυρίσει οι ψυχές και τα σωθικά και ειδικότερα στα μυαλά των νέων που τα βλέπουν όντως όλα μαύρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεπουλήσει τα πάντα, θα λογοδοτήσει, νομίζετε, επειδή καταστράφηκε ο Σαρωνικός; Μα, συγκριτικά, πολύ μεγαλύτερη από το «ατύχημα» Κουρουμπλή είναι, πολιτικά, η υπόθεση Κοντονή με την τροπολογία-προδοσία που ήρθε νύχτα, για να ανοίξει πόρτες και κερκόπορτες στην «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Το κυβερνητικό Βατερλό που ακολούθησε με τους ΑΝ.ΕΛ. -και όχι μόνο- να λένε ξεκάθαρα ότι θα διαλυθεί το μαγαζάκι του Τσίπρα αν κάνει δημόσια και αυτό το βήμα δωσιλογισμού (διότι παρασκηνιακά γίνονται ακόμη χειρότερα εκεί πάνω, σε Ξάνθη - Κομοτηνή) επισκιάστηκε από την υπόθεση της ρύπανσης.

Ομως το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε πίσω την ύπουλη λαθροχειρία δεν καλύπτει καθόλου την υπόθεση. Κάποιος πήγε μάλιστα να ανοίξει κι άλλο την Κερκόπορτα! Γιατί άραγε; Επ’ αυτού δεν έχει υπάρξει απάντηση ούτε έχουν τεθεί καν δημόσια και κατηγορηματικά τα εξής ερωτήματα: Πώς το έκανε αυτό ο υπουργός; Τι σκοπιμότητες θέλει να εξυπηρετήσει; Τον πίεσαν; Ποιος και με ποιον τρόπο; Ολοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τον ρόλο και τους ανοιχτά ανθελληνικούς και υπονομευτικούς στόχους της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», η λειτουργία της οποίας θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί στην πράξη εδώ και καιρό, όπως αποφάσισε ο Αρειος Πάγος. Ανεξάρτητα, όμως, από το τι λένε τα χαρτιά και οι νόμοι, όχι μόνο λειτουργεί, αλλά... παραλειτουργεί ακόμη και ως παρακράτος μέσα στο χαλαρό και εθνικά ανοχύρωτο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις κινήσεις του κ. Κοντονή, λοιπόν, προκύπτει κάτι παραπάνω. Οτι το πλοκάμι της Αγκυρας όχι απλά λειτουργεί, αλλά και διευκολύνεται, αν δεν ενθαρρύνεται κιόλας! Μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να είναι πρωτοβουλία του ίδιου, ούτε, υποθέτουμε, μπορεί να προέρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών. Μια τέτοια ανοιχτά ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ γραμμή μυρίζει από μακριά... βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πολύ άσχημα. Βρωμάει πιο πολύ κι από την «Αγία Ζώνη ΙΙ».


Το μόνο που δεν ξέρουμε ακόμα είναι αν πρόκειται απλά για προδοτικές κινήσεις κλασικών παλαιοσυριζαίων που έχουν ταχθεί και υπέρ των ανύπαρκτων Τούρκων της Δυτ. Θράκης όσο και των Σκοπιανών. Περί τούτου πρόκειται ή για κάτι παραπάνω, το οποίο μάλιστα προέρχεται από το άγνωστο στους πολλούς παρα-κέντρο εξωτερικής πολιτικής του Μαξίμου στο πλαίσιο διάφορων αδιαφανών ενεργειών, οι οποίες γίνονται για εξευμενισμό του σουλτάνου Ερντογάν;

Ηταν δηλαδή απλή συριζιά φουντωτή και καμαρωτή; Οπως η άλλη, η ξαφνική παρέμβαση Κοντονή υπέρ της απελευθέρωσης κρατούμενης για τρομοκρατία ή καραμπινάτη προδοσία που προέρχεται από πολύ-πολύ άνωθεν; Ε, ναι, πώς να το κάνουμε, μια υποψία σού μένει. Ειδικά αυτές τις ημέρες που τόσα πικραμένα χείλη ψιθυρίζουν το «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος» για τις περιπέτειες του υπό πτώχευση Παναθηναϊκού - σε έναν τομέα όπου πάλι είχε βάλει καταστροφικά το χεράκι του ο κ. Κοντονής ως υπουργός Αθλητισμού. ΚΟΛΛΑΕΙ μια ΧΑΡΑ και το ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ. Και όταν λέμε άλλος, δεν εννοούμε βέβαια τον απλό... στρατιώτη Κοντονή, αλλά τον άλλον! Τον κοντό, τον παναθηναϊκάκια, που τα ’χει δώσει όλα σε όλους! Να τη χαίρεται επ’ ευκαιρία τη φράου Μέρκελ, ναι, εκείνη που της έλεγε GO BACK! Τώρα το συγχαρητήριο τηλεγράφημα θα λέει GO ON FOR EVER, ΜΕΙΝΕ LIEBE! Δωσίλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος! Το θέμα Κοντονή ίσον δέκα επί Κουρουμπλή. (Και δεν είναι προσωπική αιχμή, παρότι ξέρω πόσο φροντίζει για μένα... κατά μόνας. Το θέμα που άνοιξε με τον Τουρκαλά τα ξεπερνάει κατά πολύ όλα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά