Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Επισημοποιήθηκε η Τερατογένεση: Εις σάρκα μιαν Τσίπρας – Καμμένος

Η απόλυτη κάλυψη που προσέφερε προχθές ο Τσίπρας στην Βουλή στο ανεξέλεγκτο κυβερνητικό συνεταιράκι του Καμμένο, αλλά και η κυβίστηση (κωλοτούμπα) περιωπής των ΑΝΕΛ την αμέσως επόμενη μερα στο ζήτημα του Φύλου αλλά και της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” αποδεικνύει περίτρανα πως ο “συνεταιρισμός για την καρέκλα” Τσίπρα – Καμμένου περνά πλέον σε άλλο… επίπεδο.
Όπως μάλιστα εκτιμούν έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές και με δεδομένο πως ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ αποκλείονται να ξαναμπούν στην Βουλή, αφού βολοδέρνουν πέριξ του 1%, δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου απίθανο ο Καμμενος να επιδιώξει την “συγχώνευση” των πολιτικά χρεοκοπημένων ΑΝΕΛ στο χωνευτήρι του πολιτικού μορφώματος του (νέου) ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τσίπρας.
Αυτός είναι άλλωστε και ο μοναδικός τρόπος για να
παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Καμμένος και να διατηρήσει και την βουλευτική του ασυλία που προφανώς θα του χρειαστεί μελλοντικά.
Και μην προσπαθήσετε να αναζητήσετε πολιτική λογική, για την σχέση που μπορεί να έχει η ψεκασμένη (ακρο)Δεξιά του Καμμένου με το Κεντροαριστερό ¨κουστούμι” που προσπαθεί να φορέσει (ανεπιτυχώς) τους τελευταίους μήνες ο Τσίπρας.
Σε μια χώρα στην οποία ο “σοφός Λαός” επέλεξε το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρα – Καμμένου για να τον γλιτώσει από την Χρεοκοπία, όλα μπορούν να συμβούν.

Το κυβερνητικό μπλόκο της αντιπολίτευσης που ξεγύμνωσε Τσίπρα – Καμμένο
Η άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μην ψηφίζουν κυβερνητικές ρυθμίσεις, που δεν έχουν τη στήριξη των ΑΝΕΛ και η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του στην υπόθεση Noor1 διαμορφώνουν νέα δεδομένα στη συνεργασία των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Τα αποτελέσματα του deal των δύο πλευρών φάνηκαν στη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης που είχε καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνούσε την υπόθεση με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.
Το επόμενα επεισόδια ήταν η … κωλοτούμπα από τους ΑΝΕΛ ΠΟΥ έδειξαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τελικά τις δύο επίμαχες τροπολογίες, για την θέσπιση αλλαγής φύλλου και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, τις οποίες είχαν αρνηθεί να αποδεχθούν, με αποτέλεσμα να προκληθεί η έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Η νέα συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου ερμηνεύεται και ως απάντηση στο «μπλόκο» που έστησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης. «Διπλές πλειοψηφίες, τέλος», «επιλέξατε τον Καμμένο, θα μείνετε με τον Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίζει διατάξεις, ακόμη κι αν συμφωνεί, εφόσον αυτές δεν στηρίζονται και από την κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή και από τους ΑΝΕΛ.
Με το «μπλόκο» στα κυβερνητικά νομοσχέδια είχε συνταχθεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά