Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η εκπαραθύρωση της Κατερίνας

Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση για την καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα (φωτογραφία) από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής της Β' Αθήνας έδειχνε σαν να μην το πίστευε. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε δημοσιογράφους εάν στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Κόμματος Κ. Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έγραφε και τους... λόγους της διαγραφής της. Και όταν της ειπώθηκε ότι συνήθως τέτοιου είδους επιστολές είναι λακωνικές και αναφέρουν απλώς την πρόθεση του προέδρου του κόμματος για διαγραφή, η κυρία Παπακώστα ξέσπασε.
«Δεν παραδίδω την έδρα» είπε «γιατί δεν είμαι εγώ αυτή που έφυγε από το κόμμα, αυτοί με έδιωξαν» και «δεν πρόκειται να πάω στον κόμμα του Πάνου Καμμένου γιατί δεν φεύγω από ένα μεγάλο κόμμα για να πάω σε ένα μικρό»...
Εν συνεχεία, η κυρία Παπακώστα άρχισε να απαριθμεί τους λόγους που κατά γνώμη της οδήγησαν στην εκπαραθύρωσή της από τη γαλάζια ΚΟ: «Δεν τους άρεσε ούτε το ύφος αλλά ούτε και το ήθος μου, αυτό το ήπιο ύφος ασκήσεως πολιτικής, που πηγάζει και από τον Αριστοτέλη, αλλά και από τις αξίες που μας έδωσε ο Κώστας Καραμανλής» έλεγε. Δεν επιζήτησε ποτέ οξύτητα στον πολιτικό λόγο. Εως εδώ καλά, θα πείτε, τα λόγια της δεν εμπεριέχουν ούτε οξύτητα ούτε επιθέσεις εναντίον συναδέλφων της. Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ.
Επιτέθηκε εν συνεχεία με σφοδρότητα εναντίον του Αδωνη Γεωργιάδη, θεωρώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός ευθύνεται για την καρατόμησή της. Λέει μάλιστα ότι τίποτε από όσα της αποδίδονται δεν ειπώθηκε στην ομιλία της στη Βουλή, ότι δηλαδή δεν στήριξε τον Καμμένο, και μάλιστα για να το αποδείξει είπε ότι «ανήρτησα και το βίντεο από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook». Απλώς ο Αδωνις, κατά την άποψή της, δημιούργησε το ζήτημα: «Τον συνέλαβα στις σκάλες, δίπλα από τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών να τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και να τους λέει "ακούστε τι έκανε σήμερα η Παπακώστα με τον Καμμένο" και τους έδινε αναφορά για πράγματα που δεν είπα. Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα...».
Το παράπονό της είναι ότι δεν κλήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος πριν από τη διαγραφή της για να δώσει εξηγήσεις. Απλώς το έμαθε από το ραδιόφωνο. Και κάτι ακόμη. Δεν πρόκειται να πάει στην Επιτροπή στην οποία την προσκάλεσε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τα επιδόματα των στρατιωτικών: «Στην Επιτροπή αυτή καλούνται τα κόμματα να στείλουν αντιπροσώπους και εγώ τώρα δεν ανήκω σε κανένα κόμμα» είπε.
Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα. Πρώτα απ' όλα  στην πλειοψηφία των βουλευτών της Β' Αθήνας υπήρξε ικανοποίηση με την τροπή που πήραν τα πράγματα με την κυρία Παπακώστα: «Εδώ και καιρό έπρεπε να γίνει η διαγραφή της» έλεγαν ορισμένες κυρίες της Β' Αθηνών. «Η κατάσταση με την κυρία Παπακώστα έφτασε στο απροχώρητο, την αγαπώ, αλλά δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά» έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης.
Εδώ και καιρό (μετά την καρατόμησή της από αναπληρωτή τομεάρχη) η Κατερίνα Παπακώστα είχε αποστασιοποιηθεί από τους συναδέλφους της. Είχε ακολουθήσει έναν μοναχικό δρόμο, καθόταν μόνη της στο Εντευκτήριο Βουλευτών, έπινε το τσάι της και δεν πολυμιλούσε με τους γαλάζιους βουλευτές, ούτε αυτοί της έδιναν σημασία. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους, άφηνε ορισμένες φορές αιχμές εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά με πολύ προσεκτικό τρόπο, ώστε να βρίσκεται στα όρια της κομματικής ορθότητας. Μόνον μία φορά (σε ιδιωτική συζήτηση) της ξέφυγε και είπε (φωτογραφίζοντας τον Αδωνι) ότι η ΝΔ αποτελεί μια light εκδοχή τής... Χρυσής Αυγής, αλλά το πήρε αμέσως πίσω, λέγοντας πως το είπε για αστείο.
Την περασμένη εβδομάδα προσήλθε στη Βουλή μαζί με τον σύζυγό της, απόστρατο στρατηγό, και οι δύο μαζί παραπονέθηκαν σε δημοσιογράφους για τη μείωση των συντάξεων των αποστράτων. Φαίνονταν εξοργισμένοι με αυτό το ζήτημα, δίνοντας και παραδείγματα πόσες περικοπές έχει ένας στρατηγός που βρίσκεται εν αποστρατεία.
Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τόσο η θέση που πήρε στη Βουλή, ούτε οι αιχμές που άφησε για τον Αδωνι Γεωργιάδη (με τον οποίο είχαν αντιπαράθεση εδώ και καιρό), αλλά επειδή την ίδια ημέρα που μίλησε στη Βουλή είχε συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ο πρόεδρος έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους βουλευτές να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Η κυρία Παπακώστα έμεινε σιωπηλή. Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν εξέφρασε τις παρατηρήσεις της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε απλώς «θα τις έλεγα σε λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά