Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Μνημείο κοροϊδίας που έγινε πράξη.

Μνημείο κοροϊδίας που έγινε πράξη.
«Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα. Είναι αξιοπρέπεια», μας λέει το κυβερνητικό σποτάκι διαφημίζοντας τα χρήματα που θα μοιράσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Μόνο που, το «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» που σήμερα διαφημίζει ο Τσίπρας ως απάντηση στη βαραβαρότητα, είναι το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» που θεσπίστηκε για πρώτη φορά επί των «κακών» Σαμαρά-Βενιζέλου, πιλοτικά σε κάποιους νομούς το 2014 με πρόβλεψη, στην πλήρη του ανάπτυξη, το 2016 το πρόγραμμα να έφτανε έως και 700.000 άτομα. Αυτό το δίχτυ ασφαλείας για τους ασθενέστερους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας ήταν, και αυτό, ένα από τα προαπαιτούμενα της επίσης «κακιάς» τότε τρόικα για να πάρουν τη δόση.
Το ανωτέρω «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» των Σαμαρά-Βενιζέλου προς τα αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά τότε, ήταν «μνημείο κοροϊδίας» για τον Τσίπρα. Έτσι το χαρακτήριζε ο ηγέτης που ήρθε να αλλάξει το χθες.
Και το άλλαξε το χθές. Πως; Μετονόμασε το
«ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» σε  «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης»* και απο «μνημείο κοροϊδίας» το έκανε «απάντηση στη βαρβαρότητα» και «αξιοπρέπεια». «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ακούγεται να λέει ο ίδιος ο Τσίπρας στο τέλος του διαφημιστικού σποτ.
Έτσι, το χθεσινό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ήταν μνημείο κοροϊδίας, σήμερα, έγινε κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης που είναι απάντηση στη βαρβαρότητα και αξιοπρέπεια.
Το παραπάνω παράδειγμα αποδεικνύει (για άλλη μια φορά) πως, εάν υπάρχει ένα μνημείο κοροϊδίας απο το χθες που έγινε πράξη σήμερα, αυτό, είναι ο ίδιος Τσίπρας. Το εάν αυτό είναι δίκαιο ας το κρίνουν οι πολίτες, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά. Αυτό είναι θέμα αυτοκριτικής και αυτογνωσίας, συλλογικής και ατομικής.
Το ζιζάνιο.(https://toparatiritirio2012.wordpress.com)
*Εννοείται πως θα χρησιμοποιούσε λέξεις αριστερού νοήματος. Έχουν και αυτές οι λεπτομέρειες τη σημασία τους, στην προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά