Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Με πραξικοπηματικό τρόπο η Τ. Χριστοδουλοπούλου καλύπτει τον Π. Καμμένο

Με πραξικοπηματικές μεθόδους η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπαθεί να παίξει καθυστερήσεις, ώστε να μην κληθεί ο Πάνος Καμμένος (και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι) στην Βουλή για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Συγκεκριμένα, η κ. Χριστοδουλοπούλου αποφάσισε να σταλεί αίτημα στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, η οποία θα γνωμοδοτήσει εάν μπορεί η μειοψηφία να καλεί όποιον μάρτυρα επιθυμεί. Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει» ζήτημα κατάργησης της Επιτροπής!
Όλα ξεκίνησαν όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την Χριστοδουλοπούλου και την κυβερνητική πλειοψηφία, για προκλητική επιχείρηση συγκάλυψης του Πάνου Καμμένου μέσω της υποβάθμισης του κύρους της επιτροπής. Βλέποντας η πρόεδρος της Επιτροπής ότι η αντιπολίτευση διέθετε τα 2/5 που απαιτούνται για την κλήση μαρτύρων, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια αντικοινοβουλευτική ντρίπλα.
Ειδικότερα, αναδιπλώθηκε αποφασίζοντας ότι
θα υποβάλλει αίτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής με το ερώτημα εάν η Επιτροπή Θεσμών μπορεί να καλεί σε ακρόαση όποιον θέλει και αφετέρου ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές της.
Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Θεωρώ ότι είναι χονδροειδής και απαράδεκτη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής. Έχετε βρει την ιδανική φάμπρικα για να καταργήσετε τις αρμοδιότητες της επιτροπής Θεσμών και τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Σας έχουν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Τι άλλο θα κάνετε για να καλύψετε τον Καμμένο; Έλεος! Δεν δέχομαι να αποφασίσει η πλειοψηφία για αίτημα της μειοψηφίας , τόνισε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, ενώ τον λόγο πήρε και ο Ε. Βενιζέλος.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός, από την στιγμή που σύμφωνα με αυτόν το δικαίωμα της μειοψηφίας γίνεται αυτομάτως δεκτό. «Δεν τίθεται σε ψηφοφορία πλειοψηφίας. Εσείς θέλετε να συγκαλύψετε τον κυβερνητικό σας εταίρο κάντε το με ωμότητα. Μην καταστρατηγείτε τον Κανονισμό. Αποχωρώ καταγγέλλοντας τη στάση σας και επισημαίνω ότι έχετε ναρκοθετήσει τη λειτουργία ενός θεμελιώδους θεσμού. Προτάξτε και τα στήθη σας για να προστατέψετε τον κ. Καμμένο αλλά μην καταστρέφετε τη λειτουργία του θεσμικού κράτους δικαίου», υπογράμμισε με νόημα.
Από την πλευρά του ο  Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο. Υποβαθμίζει τη Βουλή. Είναι ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ηλία Ηλίου του Παπανδρέου και του Καραμανλή».

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν άφωνοι την διένεξη μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, αφού σχεδόν κανείς δεν πήρε τον λόγο να υποστηρίξει τη θέση της προέδρου της Επτροπής.
 Του Αλέξανδρου Διαμάντη-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά