Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Απελπιστικά μόνος στο Σκοπιανό o Τσίπρας: Μπούμερανγκ οι τακτικισμοί του Μαξίμου

Σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται η επιλογή της να εμπλέξει ένα εθνικό ζήτημα στον πολιτικό της σχεδιασμό με σκοπό να ανακατέψει την τράπουλα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αλλά και έντεκα χρόνια αδράνειας με ευθύνη της γειτονικής χώρας, ο πρωθυπουργός ανοίγει το Σκοπιανό.
Το επιχείρημα προς την κοινή γνώμη ήταν ότι στα Σκόπια είχε αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση, αυτή του κ. Ζάεφ, που δείχνει να ακολουθεί πιο διαλλακτική γραμμή στο θέμα από την προηγούμενη του κ. Γκρούεφσκι και έχει ανοίξει «παράθυρο ευκαιρίας» για επίτευξη συμφωνίας.
Επί της ουσίας, η πρωτοβουλία έχει τον ίδιο
παρονομαστή με όλες τις «πρωτοβουλίες» του ΣΥΡΙΖΑ στα τρία χρόνια διακυβέρνησης. Την εκμετάλλευσή της, ενάντια στους πολιτικούς της αντιπάλους.
Έτσι, όπως είναι ολοφάνερο πλέον από τις τελευταίες εξελίξεις, μόνος και αντιμέτωπος με τις επιλογές του μένει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν κατάφερε να αποσπάσει την συναίνεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ούτε καν και του κυβερνητικού του εταίρου.
Τα πολιτικά παιχνίδια, επικίνδυνα για την φάση που διανύει η χώρα μας, οδηγούν στην αναπροσαρμογή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων, όπως την προέβλεψε και ο κ. Βούτσης, την οποία και επιδιώκει η κυβέρνηση.
Ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό, αλλά και καταγγέλοντας την κυβέρνηση και την πολιτική του κ. Τσίπρα ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα.
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εμπόδιο στη διαπραγμάτευση , ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε «κρατάμε μικρό καλάθι».
Τη διγλωσσία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα ανέφερε και ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ο κ. Λεβέντης δήλωσε αντίθετος στο Νοβα Μακεντόνια.
Οι εξελίξεις ωστόσο αναμένεται να δρομολογηθούν από εδώ και πέρα με την ίδια ένταση, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που καταλήγουν στο γεγονός ότι η συμφωνία και η λύση για το Σκοπιανό θα αργήσει να έρθει.
Εκτιμούν μάλιστα ότι μια συζήτηση στη Βουλή θα αφορά ή θα καταλήξει στην αναζήτηση μιας καλύτερης συγκυρίας για να δοθεί λύση στο Σκοπιανό. Τα βλέμματα ωστόσο τώρα στρέφονται στην επίσκεψη Νίμιτς, του Ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, στις 30 το μήνα όπου και θα ανοίξουν τα χαρτιά τόσο από την πλευρά των Σκοπίων, όσο και της χώρα μας, καθώς θα συζητηθούν και πάλι τα πέντε ονόματα που έχει θέσει στο τραπέζι ο κ. Νίμιτς.
lykavitos.gr

1 σχόλιο:


  1. Το εγραψα πριν λιγες μερες και το ξαναγραφω για να το θυμαστε οσοι το διαβασετε αυτό το σχολιο. Η λυση εχει συμφωνηθεί με επεμβαση των Αμερικανων και εχει γινει αποδεχτη απ'ολους συμπεριλαμβανομενου και του κ.Καμενου. Αρα ολοι θα ψηφισουν όταν ελθει στην Βουλη παρα τα τσαλιμάκια του Μητσοτακη. Ελάχιστοι δεν θα ψηφισουν αλλα δεν εχει σημασια γιατι δεν χρειαζονται. Κρατήστε το αυτό.......
    Και το ονομα αυτης "Νεα Μακεδονια". Αυτό το συμπερασμα βγαζω από οσα μεχρι τωρα ακουσα και πισω από τις γραμμες οσων διαβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά