Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Μαύρη Δευτέρα του Τσίπρα: Τριπλό «χαστούκι» από Πάιατ, ζεύγος Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου και Κουρουμπλή

Στα σκουπίδια το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χθεσινή ήταν μια Μαύρη Δευτέρα για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς το κυβερνητικό «γόητρο» δέχθηκε πολύ σοβαρό πλήγμα, σε πολλά επίπεδα, ενώ αναμφίβολα η κυβερνητική πλειοψηφία «έχασε» και σε ουσία αλλά και σε εντυπώσεις.
Στην πρώτη γραμμή, το λεγόμενο «ηθικό» πλεονέκτημα της αριστεράς, το οποίο δέχτηκε ισχυρό πλήγμα μέσω της υπόθεσης Αντωνοπούλου και από την άλλη το μεγαλύτερο αφήγημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η υπόθεση της Novartis, έλαβε νέες διαστάσεις ή τουλάχιστον «θόλωσε» μετά τα όσα είπε ο Αμερικανός πρέσβης στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τα όσα αποκαλύφθηκαν για την περίπτωση Κουρουμπλή.
Η υπόθεση Αντωνοπούλου ασφαλώς και αποτελεί μια «σκιά» στην προσπάθεια εμφάνισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως υπερασπιστή της ηθικής τάξης στη χώρα.
Μπορεί η μέχρι πρότινος υπουργός να
μην έκανε κάποια παρανομία, μια και όλα ήταν σύννομα, όμως αποδεικνύεται ότι όταν ζητάς από τους πολίτες να «σφίξουν το ζωνάρι», θα πρέπει εσύ ο ίδιος να μην προκαλείς με τις επιλογές σου. Ειδικά μάλιστα όταν είσαι μέλος μιας «αριστερής» κυβέρνησης που «ευαγγελίζεται» την κάθαρση και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε μάλιστα ότι η σχετική ρύθμιση του τότε υπουργού κ. Μάρδα που έδινε το δικαίωμα να παίρνουν τα 1.000 ευρώ και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί εκτός από τους βουλευτές, ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου του 2015 μαζί με το τρίτο Μνημόνιο.
«Η χώρα χανόταν και εσείς περνάγατε ρουσφέτια» δήλωσε στη Βουλή. Έκανε κριτική και στην ανακοίνωση της κυρίας Αντωνοπούλου η οποία ήταν «μια σπονδή στην αλαζονεία και η αρχική της αντίδραση ήταν η επιτομή της υποκρισίας».
Σε κάθε περίπτωση -τόνισε- οι πολίτες το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το μόνο που επιβεβαιώνεται πια καθημερινά, είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης στο δρόμο της ηθικής απαξίωσης.
Με άλλα λόγια την ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις έκαναν αγώνα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η Βουλή πραγματοποιούσε την «αλησμόνητη» μαραθώνια συνεδρίαση υπό την προεδρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάποιοι «έκλειναν» το μάτι σε κάποιους με την προσθήκη της συγκεκριμένης διάταξης, την οποία και φρόντισε να αξιοποιήσει η κυρία Αντωνοπούλου, πάντα με απόλυτα «νόμιμο» τρόπο.
Ακόμα όμως και ο πυρήνας της διαχείρισης της παραίτησης Αντωνοπούλου αφήνει μάλλον εκτεθειμένο τον πρωθυπουργό, μια και μετά τη διαρροή της σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την πρώην υπουργό, όλοι θα περίμεναν την παραίτηση της.
Αντιθέτως ακολούθησε δημόσια δήλωση της κυρίας Αντωνοπούλου, με την οποία όχι μόνο δεν προχωρούσε σε παραίτηση, αλλά ζητούσε επί της ουσίας από τον κ. Τσίπρα να την «παραιτήσει», κάτι το οποίο έγινε τρεις ώρες αργότερα.
Αποδόμηση της σεναριολογίας για Νοβάρτις από Πάιατ
Την ίδια ώρα το κυβερνητικό οικοδόμημα «ταρακούνησε» η τοποθέτηση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ για την Novartis, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς» σημείωσε ο κ.Pyatt, καταρρίπτοντας επί της ουσίας ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Η συγκεκριμένη αναφορά δε βγήκε από το στόμα ενός τυχαίου αξιωματούχου. Ο Τζέφρι Πάιατ έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως προχωρά σε δημόσιες παρεμβάσεις όταν θέλει να στείλει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του, η οποία μπορεί να ερμηνευθεί και ως προειδοποιητικό σήμα προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το πως εκείνο «αξιοποιεί» επικοινωνιακά την εμπλοκή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση της Novartis.
Στην Πειραιώς επιπροσθέτως επισημαίνουν πως το μέγεθος της τρικυμίας που προκάλεσε στην κυβέρνηση ο κ. Πάιατ ήταν το μεγάλο που αναγκάστηκαν να κάνουν διαρροή περί επικοινωνίας κυβερνητικού αξιωματούχου με τον Αμερικανό διπλωμάτη,στην οποία διέψευσε τα όσα είχε πει στον κ. Μητσοτάκη.
Λεπτομέρεια: Πριν την κυβερνητική αντίδραση ο κ. Πάιατ είχε φροντίσει να κάνει retweet αναρτήσεων που περιείχαν τη φράση που το Μέγαρο Μαξίμου διέψευδε.

Απανωτά «χαστούκια» και για Κουρουμπλή

Τέλος, ισχυρό χτύπημα δέχθηκε το κυβερνητικό «γόητρο» και στην υπόθεση Κουρουμπλή, με αφορμή δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» που αναφερόταν στην ύπαρξη έγγραφης καταγγελίας την οποία είχε συμπεριλάβει στη δικογραφία της Novartis η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, κυρία Ελένη Ράϊκου και στην οποία κατηγορούνταν ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, όπως και ο διάδοχός του κ. Ανδρέας Ξανθός.
Μάλιστα, η Πειραιώς έθεσε 4 κρίσιμα ερωτήματα:
1. Γιατί δεν ελέγχθηκε από την -διάδοχο της κυρίας Ράϊκου- κυρία Ελένη Τουλουπάκη η συγκεκριμένη καταγγελία;
2. Γιατί έμεινε εκτός της έρευνάς της η περίοδος μετά το 2015, όταν ακόμη και το πληροφοριακό δελτίο του FBI ρητά αναφέρει ότι οι παράνομες πρακτικές της Novartis συνεχίστηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2017;
3. Γιατί οι μάρτυρες -προστατευόμενοι και μη- δεν κλήθηκαν να απαντήσουν και για την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
4. Για ποιον λόγο η κυβερνητική πλειοψηφία δεν συμπεριέλαβε και τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην πρότασή της για σύσταση προανακριτικής, ενώ αποκαλύπτεται πλέον ότι υπήρχαν σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του;
«Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε, αν η Kυβέρνηση θα υιοθετήσει την υπερασπιστική γραμμή Κουρουμπλή, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατη την εν λόγω καταγγελία, με το επιχείρημα ότι αυτή έγινε ανώνυμα» τόνισε η ΝΔ.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά